Crna hronika

Zaplijenjeno 23 kilograma skanka, uhapšene dvije osobe

Službenici Uprave policije MUP-a su juče na graničnom prelazu Dobrakovo pronašli i zaplijenili oko 23 kilograma skanka i tom prilikom slobode lišili dvije osobe.
Zaplijenjeno 23 kilograma skanka, uhapšene dvije osobe
Portal AnalitikaIzvor

Kako su naveli, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, lišena slobode su dva lica D.A.(36) iz Bara i J.P (37) iz Raške, Republika Srbija.

''Naime, službenici OGB Bijelo Polje i carinski službenici su, 26.03.2017 godine oko 14,50 časova, vršeći redovne granične kontrole i provjere, izvršili pregled pmv marke „Peugeot 406“ barskih registarskih oznaka kojim je upravljao D.A. dok se na suvozačevom mjestu se nalazila J.P. Pregledom lica i vozila, policijski i carinski službenici su ispod sjedišta vozača i suvozača pronašli i zaplijenili 20 većih PVC pakovanja u kojima se nalazila tamnozelena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 23 kilograma'', navodi se u saopštenju UP.

Kako dodaju, pronađena i zaplijenjena droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. 
''O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da mu se lica nakon lišenja slobode privedu na dalju nadležnost, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga'', ističe se u saopštenju. 

Kako se dalje u saopštenju Uprave policije navodi, istog dana oko 16 časova, službenici granične policije su zajedno sa carinskim službenicima na graničnom prelazu Dobrakovo, izvršili pregled automobila marke „Opel Astra“ beogradskih tablica kojim je upravljao S.S (21) iz Beograda, dok se na mjestu suvozača nalazio njegov sugrađanin M.M. (21).

''Naime, prilikom pregleda vozila u šupljini od mjenjača je pronađen jedan zamotuljak u kojem su se nalazila tri komada tzv. “Dzointa“, koji je sadržao biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan manji zamotuljak od PVC folije u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, koji je pronađen ispod patosnice na suvozačevom mjestu. Ukupna težina pronađene materije je oko 6 grama'', navodi se u saopštenju.

Pronađena i zaplijenjena droga biće upućena u Forenzičkom centru radi vještačenja. O događaju je obavješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju, koji se izjasnio da u pomenutom događaju nema elemenata bića krivičnog djela, već da se protiv ova dva lica podnese prekršajna prijava Sudu za prekršaje u Bijelom Polju, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

Portal Analitika