NATO

Major Dražen Vlahović novi komandant Vazduhoplovstva VCG

Na Vojnom aerodromu u Golubovcima danas je izvršena primopredaja dužnosti komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore. U prisustvu načelnika Generalštaba, general-potpukovnika Ljubiše Jokića, major Dražen Vlahović primio je dužnost komandanta od pukovnika Živka Pejovića.
Major Dražen Vlahović novi komandant Vazduhoplovstva VCG
Portal AnalitikaIzvor

General Jokić je zahvalio pukovniku Pejoviću na profesionalnom obavljanju dužnosti komandanta Vazduhoplovstva u prethodnom periodu i ujedno obavezao majora Vlahovića da novu dužnost vrši u skladu sa Ustavom i zakonom. Major Vlahović je zahvalio načelniku Generalštaba na ukazanom povjerenju i istakao da će, zajedno sa svojim saradnicima u lancu komandovanja, posvećeno raditi na unapređenju kapaciteta i sposobnosti Vazduhoplovstva.

Major Vlahović je obavljao brojne komandne dužnosti u vazduhoplovnim jedinicama, uključujući i dužnost komandanta helikopterske eskadrile, a nosilac je najviših letačkih zvanja.

2703vcg1

Dosadašnji komandant Vazduhoplovstva, pukovnik Živko Pejović biće raspoređen na dužnost inspektora u Odjeljenju za inspekcijski nadzor Ministarstva odbrane.

Primopredaji dužnosti komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore prisustvovali su i predstavnici civilnih institucija lociranih na Aerodromu Podgorica u Golubovcima, kao i predsjednik Gradske opštine Golubovci, Dušan Radonjić.

Portal Analitika