Turizam

TO Bar na sajmovima turizma u Napulju i Tirani

Turistička organizacija Bar predstavila se protekle sedmice na dva evropska sajma turizma, u Napulju i Tirani.
TO Bar na sajmovima turizma u Napulju i Tirani
Portal AnalitikaIzvor

Ova lokalna turistička organizacija prvi put se predstavila na Mediteranskoj berzi turizma koji je održana od 24. do 26. marta, zajedno sa Turističkom organizacijom Budve i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore.

- Na sajmu je bilo više od 350 izlagača iz raznih zemalja i oko 18.000 posjetilaca, od kojih su većina turistički agenti i turoperatori iz cijelog svijeta. Oni su bili u prilici da se upoznaju sa atraktivnim turističkim ponudama barske opštine. Turisti sa ovog podneblja su izrazili veliko interesovanje za Crnu Goru i barsku opštinu, s obzirom na to da Italijani vole dobru hranu, istoriju i kulturu, značajnu pažnju privuklo im je kulturno-istorijsko nasljeđe i novi trendovi, kao što su seoski turizam i aktivni odmor. Takođe je bila i velika zainteresovanost turističkih agencija, posebno „Balkan ekspres“ koja je u Italiji vodeća agencija za crnogorsko tržište. Njihova pažnja bila je usmjerena na hotele sa četiri zvjezdice i privatni smještaj – ističu iz barske LTO.

2703tobar1

TO Bar još jednom je nastupila na Internacionalnom sajmu turizma u Tirani, održanom u glavnom gradu Albanije 24. i 25. marta, uz turističke organizacije Ulcinja, Budve, Podgorice, Kolašina, Žabljaka, NTO i turističkom privredom, a učestvovalo je više od 100 izlagača.

- Posebna pažnja albanskih turista je bila usmjerena ka opštim informacijama o cijenama u hotelskom i privatnom smještaju kao i ka novim trendovima, seoskom turizmu, vinarijama i vinskim podrumima. Takođe je velika zainteresovanost bila kada je u pitanju aktivni odmor, posebno biciklizam i pješačenje. Posjećenost štanda bila je velika, a posjetiocima je ponuđen raznovrstan materijal uz pomoć kojeg su se mogli informisati o turističkoj ponudi barske opštine u 2017. godini – dodaju iz LTO Bar.

Tokom prošle godine, Bar i okolinu posjetilo je 1.007 turista iz Italije, koji su ostvarili 4.137 noćenja, te 1.057 turista iz Albanije, te 9.861 noćenja.

 

Portal Analitika