Crna hronika

Policija u dvije akcije zaplijenila preko 4,5 kilograma marihuane

U akcijama policije u Baru i Kolašinu, zaplijenjeno je preko 4,5 kilograma marihuane, saopšteno je iz Uprave policije.
Policija u dvije akcije zaplijenila preko 4,5 kilograma marihuane
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OB Kolašin su subotu oko 23 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja a prilikom obilaska magistaralnog puta Kolašin – Mojkovac, u mjestu Bakovići, izvršili kontrolu pmv marke ,,VW Golf V” podgoričkih registarskih oznaka a kojim je upravljao I.K a koje se nalazilo parkirano na proširenju pored magistralnog puta. Pregledom lica i vozila pronađeno je sedam pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 4,5 kg.

O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se izjasnio o pravnoj kvalifikaciji događaja te naložio da mu se lice privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nadalje, službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su, prethodnog dana, 24.marta u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar oko 77 grama marihuane.

Naime, službenici ovog Odsjeka su na magistralnom putu Bar – Petrovac u naselju Šušanj, obavljajući redovne aktivnosti, zaustavili pmv marke „Ford“ petnjičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao E.Š. (22) iz Peći, Republika Srbija, dok se na mjestu suvozača nalazio N.H. (21) iz Bara. Pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod N.H. pronašli pvc zamotuljak sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 77 grama.

Pronađena i zaplijenjena droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

O događaju je obavješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji se izjasnio da u ovom događaju nema elemenata bića krivičnog djela, već da se protiv ovog lica podnese prekršajna prijava Sudu za prekršaje u Podgorici zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.      

Portal Analitika