Društvo

U vrtićima neznatno više djece došlo prije sedam sati

U podgoričkim vrtićima jutros nije bilo više djece koja dolaze prije sedam sati u odnosu na prošlu nedjelju, iako je danas počela da se primjenjuje vladina odluka na osnovu koje je radno vrijeme izmijenjeno.
U vrtićima neznatno više djece došlo prije sedam sati
Portal AnalitikaIzvor
"Jutros u našim vaspitnim jedinicama nije bio veći broj djece, nego obično, koja dolaze u vremenskom intervalu  između 6 i 7 sati, tako da , za sada, nemamo nikakvih promjena", kazala je za portal Analitika portparolka JPU "Đina Vrbica" Milica Medojević.
 
Ona je kazala da je radno vrijeme je od 6 do 17 časova, tako da novo radno vrijeme, koje je od danas na snazi u organima državne uprave, ne mijenja radno vrijeme i režim dana.
 
" Samim tim, neće biti nikakvih problema za državne službenike/roditelje čija djeca pohađaju naše vrtiće, jer je naše radno vrijeme u potpunosti prilagođeno, kako starom, tako i novom radnom vremenu u državnim institucijama", dodala je ona. 

Broj djece koja su jutros prije sedam  u vrtiće „Ljubica Popović“ preko Morače je neznatno veći, ali precizne podatke o tome još nemamo, kazala je za Portal Analitika Slavica Luburić, direktorica te predškolske ustanove.

- Roditelji čija djeca dolaze u naše objekte znaju da je naše radno vrijeme od šest do 18 časova, tako da promjena radnog vremena u državnim institucijama ne utiče na naš rad – dodala je ona.

Naša sagovornica je precizirala da će tačan broj djece koja ranije dolaze u sve objekte pod okriljem Javne predškolske ustanove „Ljubica Popović“ biti poznati sjutra poslije podne, kada će imati podatke za prva dva dana ove sedmice.

Podsjećamo, prema odluci koju je Vlada Crne Gore donijela 23. marta, zaposleni u organima državne uprave od danas rade po novom radnom vremenu, od sedam do 15 sati. Prema istoj odluci, oni će imati pravo na odmor od 30 minuta, i to od 11 do 11 sati i 30 minuta.

 

Portal Analitika