Košarka

GORDIĆ: Što neizvjesniji meč, veće šanse za pobjedu!

Mi želimo pobjedu i tu nema ništa sporno. Sigurno da će biti izuzetno teško, jer Zvezda je pokazala kvalitet u posljednje dvije utakmice protiv nas, ali ono što mi želimo je prije svega da pružimo bolju igru nego u Beogradu i da bude neizvjesniji meč nego tamo i onda su nam veće šanse za pobjedu, kazao je pred meč sa Zvezdom plej Budućnost Volija, Nemanja Gordić.
GORDIĆ: Što neizvjesniji meč, veće šanse za pobjedu!
Portal AnalitikaIzvor

Tim iz Njegoševog parka odmjeriće snage sa beogradskim šampionom sjutra veče od 20 sati u „Morači“, u okviru druge utakmice plej-ofa ABA lige. Izabranike Ilijasa Zurosa očekuje težak zadatak da na svom parketu izbore majstoricu, sa jednim organizatorom igre, pošto je redove „plavih“ juče napustio prvi plej tima, Markus Vilijams.

Gordić je istakao da se njegov tim trudio da na treninzima ispravi ono što nije funkcionisalo u prvom meču u Beogradu.

-  Već duže vrijeme su u ritmu utakmica na dva fronta. Sad ne znam da li je to bolje ili lošije po njih, ili to što mi ne igramo utakmice između uopšte - sad je pauza bila duža od sedam dana i ne znam je li bolje samo trenirati ili odigrati neku utakmicu između toga, naročito jaku utakmicu kao što oni igraju u Euroligi, igrali su protiv Olimpijakosa i Barselone tako da su sigurno u tom jačem takmičarskom ritmu nego mi - ali s druge strane, mi smo se trudili da ispravimo na treninzima to što nije funkcionisalo u Beogradu, pa ćemo vidjeti u utorak koliko smo napredovali - ocijenio je Gordić.

On je istakao da ključ leži u tome da spriječe lake koševe Zvezdinih igrača.

- Ne smijemo da dozvolimo toliki broj poena Crvenoj zvezdi, naročito tih lakih koševa poslije naših izgubljenih lopti. Vidjeli smo u protekle dvije jake euroligaške utakmice da su postigli mnogo manje koševa nego protiv nas i znači da moramo da igramo puno bolju odbranu nego u Beogradu - kazao je Gordić.

Na pitanje ima li Budućnost Voli snage da odigra svih 40 minuta Gordić je kazao da dobrom igrom u odbrani, u kontinuitetu, imaju neke šanse za trijumf.

- Probaćemo da utakmica bude što duže izjednačena, jer u Beogradu smo praktično odigrali dobro prvih 10-15 minuta, a onda smo im dozvolili da dođu na 10-15 poena razlike i poslije nijesmo imali šanse da se vratimo. Ako bi se na momente vratili, potrošili bi dosta snage, a oni su fizički izuzetno jaka ekipa, tako da ćemo probati da odigramo svih 40 minuta u kontinuitetu dobro, prije svega u odbrani i onda imamo neke šanse - zaključio je Gordić.

A.P.

Portal Analitika