Fudbal

Savićević: Zbog Partizana nas slali u vojsku

Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, izjavio je da su postojale velike opstrukcije prilikom njegovog prelaska u Crvenu zvezdu.
Savićević: Zbog Partizana nas slali u vojsku
Portal AnalitikaIzvor

Savićević je u ljeto 1988. godine stigao u Zvezdu iz Budućnosti, đe se zadržao do 1992, ali je bilo velikih problema. Popularni Dejo je u intervjuu za “Hotsport” otkrio da je uprava crnogorskog kluba navijala za Partizan i da su zbog toga željeli da ih pošalju među ‘crno-bijele’.

Situacija je bila takva da su morali da služe vojni rok, samo kako bi se odložio njihov prelazak na ‘Marakanu’. 

“Uprava je bila više naklonjena Partizanu i to se dobro zna. Tačno je i za vojsku, ‘sredili’ su preko generala. Ne samo meni, već je zbog Pančeva i mene otišlo sedam ili osam ljudi u vojsku ni krivi ni dužni. Napravili su nam ‘medveđu uslugu’ jer smo 1988. otišli u vojsku a bile su Olimpijske igre u Seulu. Pored mene su tu bili Pančev, Jakovljević, Aljoša Sanojević, Pantić, Bogdanović, Boban je isto bio, ne mogu da ih se sjetim još… Vokri! Sećam se imena iz ‘sportske čete’. Da je postojao nekakav plan da odemo na Olimpijske igre, pa da nas poslije toga tri mjeseca pošalju u vojsku, što bi bilo normalno. Oni ne, nego su Pančeva i mene, i sve ostale, poslali u vojsku misleći da će, posebno nas dvojicu, ubijediti da ne idemo u Zvezdu nego u Partizan. Mi smo, naravno, potpisali ugovor i otišli u vojsku”, rekao je Savićević za “Hotsport”. 

Legenda Milana i Zvezde nije zadovoljan odnosom kluba iz Ljutice Bogdana prema najslavnijoj generaciji koja se popela na krov sveta u Bariju, a koja nije priznata na pravi način. 

“Malo je smešno da Crvena zvezda ima pet ‘Zvezdinih zvezda’, a da niko iz najvećeg istorijskog uspjeha kluba ne bude izdvojen, nego oni nađu to rješenje da svi budemo ‘Zvezdine zvezde’. Sigurno ima oprečnih mišljenja da to nije u redu, i ja mislim da nije u redu, ali sam otišao na tu proslavu i ispoštovao događaj, da ne bi ispalo… Svako od nas zna kakav je igrač bio, ali po kvalitetu Pančev, Prosinečki i ja smo bili vanserijski igrači. U tom momentu naravno. Kasnije su nadošli Mihajlović, Jugović, pa i Belodedić, dosta je bilo tih šest imena, vrhunski fudbaleri. Ali oni su tako odlučili, život ide dalje”. 

Uslijedilo je pitanje da li je takva odluka donijeta dijelom zbog nacionalnog uticaja? 

“Moje mišljenje je da je više zbog ličnih odnosa i ‘neodnosa’ između nas. Neki loši personalni odnosi su doveli do toga”, istakao je Savićević.

Portal Analitika