Fudbal

Navalka: Crna Gora može biti druga

Selektor Poljske Adam Navalka očekivao je pobjedu pod Goricom, ali u Crnoj Gori vidi reprezentaciju koja će se do kraja kvalifikacija boriti za drugo mjesto u grupi.
Navalka: Crna Gora može biti druga
Portal AnalitikaIzvor

 - Nikome ne smijemo da oduzmemo šanse i nadu. Crna Gora igra dobar fudbal, posebno kod kuće, gdje ima još tri utakmice do kraja ciklusa. Ukoliko osvoji tih devet bodova, a vjerujem da može, mislim da će biti odmah iza nas - rekao je Navalka.

Kormilar poljskog nacionalnog tima svjestan je ogromnog koraka ka Mundijalu koji je njegova selekcija napravili nakon trijufma u Podgorici.

- Imamo šest bodova prednosti na vrhu tabele i sada sve zavisi od nas. Vjerujem da nećemo ispustiti ovo što smo stekli. Očekujem da ostanemo prvi i izborimo direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Ipak, ne gledamo tabelu. Razmišljamo samo o narednom protivniku - kazao je Navalka.

Šta je odlučilo meč pod Goricom?

- Naš cilj je bio da osvojimo tri boda. Uspjeli smo u tome. Zadovoljan sam i načinom na koji smo odigrali. Crna Gora nas nije iznenadila. Ovo je vruć teren, ovdje je teško pobijediti. Uoči slobodnog udarca vjerovao sam da će Levandovski postići gol. Tako je počeo da daje golove. Uradio je to sinoć savršeno. Crna Gora se borila, uspjela je da izjednači, ali mi smo bili strpljivi. Računali smo na svoj kvalitet. Dali smo drugi gol i riješili meč. Bravo za momke. Bogato iskustvo za nas - zaključio je Navalka. 

Portal Analitika