Politika

Vučić posvađao Medojevića sa Mandićem i Kneževićem

Predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević indirektno je kritikovao odluku lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića da podrže predsjedničkog kandidata Srpske napredne stranke i premijera Srbije Aleksandra Vučića.
Vučić posvađao Medojevića sa Mandićem i Kneževićem
Portal AnalitikaIzvor

Medojević, iako nije direktno pomenuo Mandića i Kneževića, je povodom promotivnog skupa Aleksandra Vučića u beogradskoj Areni 24. marta aludirajući na njih napisao da je „podrška Srba Vučiću čist mazohizam“.

– Kad je pozvan Šreder, mogao je svratiti i Vesli Klark. Čisto zbog mazohizma Srba. Poruka. Bombardujte nas opet. Mi to volimo – napisao je Medojević na svom Tviter nalogu.

Na konstataciju prijatelja sa društvenih mreža da su promotivnom Vučićevom skupu prisustvovali i lideri Demokratskog fronta Knežević i Mandić, Medojević nije ništa rekao, ali je u sljedećem postu napisao da su mogli pozvati i funkcionera NATO-a iz vremena bombardovanja SR Jugoslavije Džejmija Šeja.

– Glas za Aleksandra Vučića je glas za Mila Đukanovića i konačno preuzimanje Srbije od strane režima u Crnoj Gori. Samo jako. Đukanović je osvojio Srbiju. Pink, Beba, Cane, AV, BIA, TV Happy, Ceca. Samo jako, Milo – napisao je Medojević.

Mandić i Knežević su promotivni skup Vučića pratili iz prvog reda, na njegov poziv, u društvu ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, kao i visokih državnih i stranačkih funkcionera Srbije. Na skupu su, u prepunoj sali, osim Vučića, govorili bivši njemački kancelar Gerhard Šreder, potpredsjednik ruske Dume Petar Tolstoj, šef mađarske diplomatije Peter Sijarto, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i glumac Lazar Ristovski.

Medojević je ranije takođe na Tviteru tvrdio da su „navodni dokazi koje specijalni tužilac Milivoje Katnić posjeduje protiv Mandića i Kneževića iskonstruisani u srpskoj BIA, koja je pod punom kontrolom Vučića“.

Pobjeda

Portal Analitika