Fudbal

VIDEO: Crna Gora ispuštila remi, Pišček donio pobjedu Poljacima!

Fudbaleri Crne Gore porazom su otvorili 2017. godinu. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ''sokoli'' su pod Goricom poraženi od Poljske 2:1, pa nam predstoji borba sa Danskom i Rumunijom za drugo mjesto. Bili smo blizu boda, nakon gola Levandovskog, Mugoša je pogodio za izjednačenje, ali je Pišček uz dosta srećem lob udarcem u 82. minutu donio tri boda Poljacima.
VIDEO: Crna Gora ispuštila remi, Pišček donio pobjedu Poljacima!
Portal AnalitikaIzvor

To je drugi poraz crnogorskih fudbalera, nakon što su pobijedili Kazahstan 5:0 i Dansku 1:0, sa Rumunijom igrali su neriješeno 1:1 i uzgubili od Jermenije 3:2. Poljska je pred svojim navijačima savladala Dansku 3:2 i Jermeniju 2:1, dok je u gostima slavila protiv Rumunije 3:0. Jedini remi upisala je na gostovanju Kazahstanu 2:2. 

Poljska je povela pogotkom Roberta Levandovskog u 40. minutu iz slobodnog udarca sa 18. metara. Prethodno je Savić faulirao najboljeg igrača Poljske i dobio žuti kraton. Crna Gora je izjednačila u 63. minutu golom Stefana Mugoše koji je bio precizan glavom sa pet metara nakon odličnog centaršuta Kojaševića sa lijeve strane. Konačan rezultat u 82. minutu postavio je Piščeka, nakon dobrog dodavanja Zjelinskog.

U ostalim utakmicama E grupe Jermenija je pobijedila Kazahstan 2:0 dok su Danska i Rumunija igrale neriješeno 0:0. U idućem kolu u junu Crna Gora dočekuje Jermeniju.

CRNA GORA - POLJSKA 1:2 (0:1)

Mugoša 63' - Levandovski 40', Pišček 82'

Žuti kartoni: Savić, Vešović, Mugoša, Šofranac (Crna Gora) - Glik (Poljska)

Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

CRNA GORA: Božović, Savić, Šofranac, Stojković, Marušić (Vučinić 90), Šćekić (Đorđević 86), Vukčević, Kojašević (Ivanić 80), Vešović, Bećiraj, Mugoša.

Rezerve: Mijatović, Petković, Kosović, Jovović, Lagator, Janković, Vučinić, Đorđević, Zverotić, Boljević, Ivanić, Raičević.

POLJSKA: Fabijanski, Glik, Pazdan, Pišček, Jedrečik, Zjelinski, Mačinski (Cionek 90), Lineti (Teodorčik 78), Blaščikovski, Grosicki (Peško 90), Levandovski.

Rezerve: Šćešnji, Skorupski, Cionek, Levčuk, Milik, Berezinski, Ribus, Teodorčuk, Peško, Sadlok, Goralski, Vilček.

TOK MEČA:

1' - Počeo meč pod Goricom

3' - Prva šansa za Poljake, Grosicki je šutirao, Božović odbio u korner. Nakon kornera, Glik šutira pored stative.

10' - Nema golova u Podgorici, atmosfera na tribinama sjajna, kao što se i očekivalo od crnogorske publike.

14' - Skraćeni korner sa lijeve strane za Crnu Goru, centrirao je Kojašević, lopta se odbila do Vešovića koji je šutirao, Bećiraj je loptu skrenuo glavom, ali je sjajno reagovao Fabijanski. Novi, drugi korner za Crnu Goru,odbranili su se Poljaci.

30' - Kakva prilika za goste, nakon gužve u šesnaestercu, Zjelinski je ubacio loptu u peterac ali ona nije došla do drugog igrača Poljske jer je Stojković odlično reagovao i izbacio je.

38' - Žuti karton za Savića, Kašai je dosudio faul nad Levandovskim, blizu ivice šesnaesterca. Faul jeste, ali prestroga odluka sudije da dosudi žuti karton našem defanzivcu.

40' - GOL, Poljska vodi 1:0. Levandovski je iz slobodnog udarca pogodio za vođstvo gostiju!


42' - Drugi žuti za Crnu Goru, zaradio ga je Vešović.

45' - Kraj poluvremena, Poljska vodi pod Goricom 1:0 golom Roberta Levandovskog.

cgpoljska260317-4

46' - Počelo je drugo poluvrijeme pod Goricom.

58' - Kakva prilika za Crnu Goru! Vešović je odlično ubacio loptu u kazneni, na nju je natrčao Mugoša ali je šutirao preko gola!

60' - Sada smo imali sreće. Veoma loše su reagovali i Levandovski i Pišček, ogromna prilika za Poljake, ali na našu veliku sreću ostaje 0:1!

63' - GOLLLLLL Crna Gora je izjednačila. Kakav centaršut Kojaševića, na pravom mjestu bio je Mugoša koji je glavom pogodio za 1:1!

71' - Novi fenomenalan centaršut iz kornera Kojaševića, al nevjerovatno loša reakcija Šofranca glavom, koji je meko otišao na loptu, koja je završila pored stative. kakva prilika za preokret.

80' - Ivanić je ušao umjesto povrijeđenog Kojaševića. Ivanić debituje za Crnu Goru!

82' - GOL, Poljska ponovo vodi pod Goricom. Crna Gora nije izbacila loptu sa svoje polovine, tačnije Savić, Zjelinski je odlično uposlio Piščeka koji je lobovao istrčalog Božovića, a lopta je od stativu ušla u gol za 1:2.

86' - Đorđević je ušao umjesto Šćekića.

90' - Vučinić je ušao umjesto marušića.

KRAJ pod Goricom. Crna Gora - Poljska 1:2

Mečevi 5. kola:

Jermenija - Kazahstan 2:0

Rumunija - Danska 0:0

Crna Gora - Poljska 1:2

Tabela:

1. Poljska 13

2. Crna Gora 7

3. Danska 7

4. Jermenija 6

5. Rumunija 6

6. Kazahstan 2

Foto: Twitter LaczyNasPilka

Foto: PAP/Bartłomiej Zborowski

Portal Analitika