Društvo

Sjutra predavanje o autizmu

Predavanje, u cilju pružanja savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam, biće održano sjutra u Herceg Novom.
Sjutra predavanje o autizmu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno iz Ministarstva prosvjete, predavanje će održati psihološkinja Maja Bonačić iz Hrvatske, u okviru dešavanja Zaigrana pedala.

Ona će održati prvo u nizu predavanja o važnosti igre u radu s djecom s poremećajima iz autističnog spektra.

“Bonačić je magistar psihologije, bavi se psihološkom procjenom i ranom intervencijom i vrhunska je sportistkinja, kao i aktuelna državna prvakinja u dugom triatlonu. Sva predavanja održava na volonterskoj osnovi i cjelokupan dolazak i angažman realizuje na taj način”, kaže se u saopštenju.

Precizira se da će Zaigrana pedala, koju ove godine organizuje hrvatska udruga Oblačić u osam gradova Hrvatske i Crne Gore, uslijediće povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. aprila.

„Podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružaju Fondacija Ognjen Rakočević, Triatlon Savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID i Multisport akademija Mayer“, kaže se u najavi.

Događaj su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice i KIC Budo Tomović.

Bonačić će, nakon Herceg Novog, u toku pet dana održati dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Kotoru, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multisport akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju Ognjen Rakočević.

Portal Analitika