Svijet

VIDEO: Kraj drame u Monte Karlu - Uhapšeno četvoro, nađen nakit

Četiri osobe su uhapšene poslije krađe nakita u juvelirnici "Kartije" u Monaku i veliki dio ukradenog nakita je nađen, saopštili su danas izvori.
VIDEO: Kraj drame u Monte Karlu - Uhapšeno četvoro, nađen nakit
Portal AnalitikaIzvor

Dvije osobe su uhapšene u Monaku, a jedna u Nici, na jugu Francuske, naveli su izvori i dodali da je procjena vrijednosti nakita u toku.

Trojica pljačkaša, uz pomoć jednog saučesnika - vozača, u subotu su usred dana izvela spektakularan napad na juverlinicu na krcatom Trgu Kazina, luksuznom centru Monaka.

Pošto je policija ubrzo blokirala trg, turisti i klijenti kockarnica su zadržani neko vrijeme.

U Monte Karlu je bilo opsadno stanje nakon što su razbojnici opljačkali zlataru "Kartije" u centru gradu. Poslije pljačke je došlo do pucnjave i buktao je požar u tunelu.

Razbojnici su uoči pljačke podmetnuli požar u tunelu kako bi odvratili pažnju policije, prenio je Index.hr.

Stotine turista u čudu je gledalo dim iz tunela poznatog po trci Formule 1. Gosti u okolnim kafićima, prodavnicama i kockarnicama morali su dio popodneva da ostanu u njima, a iz policije je poručeno da je najsigurnije ne kretati se po gradu.

 <

Poznata zlatara "Kartije" je već bila opljačkana na Azurnoj obali u maju 2015., uoči početka Filmskog festivala u Kanu kada su lopovi odneli nakit i satove u vrijednosti od 17,5 miliona

eura.

b92

Portal Analitika