Protokol

Konatar u Senatu: SAD će ubrzo ratifikovati Protokol

Funkcioner Građanskog pokreta URA Miloš Konatar razgovarao je u američkom Senatu sa senatorkom iz Nju Hempšira Džin Šahin. Senatorka Šahin je članica komiteta Senata za oružane snage, kao i komiteta za međunarodne poslove, a smatra se za jednu od najcjenjenijih i najuticajnijih članica američkog Senata.
Konatar u Senatu: SAD će ubrzo ratifikovati Protokol
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru sa Konatarom, ona je još jednom izrazila svoju posvećenost NATO budućnosti Crne Gore i najavila nastavak podrške procesu ratifikacije Protokola o pristupanju u američkom Senatu. Šahin je nedvosmisleno potvrdila da Crnu Goru od ratifikacije protokola u Senatu ne dijele suštinski, već proceduralni problemi.

Konatar i Šahin su zaključili da je Crnoj Gori mjesto u NATO alijansi, dok je Šahin istakla da se većina u američkom Senatu neće dovoditi u pitanje, kada na dnevni red dođe potvrda Protokola o pristupanju. Senatorka je potvrdila da je Državni sekretar SAD Reks Tilerson pozvao članove Senata da podrže proces ratifikacije, čime bi potvrdili posvećenost SAD-a politici otvorenih vrata i NATO budućnosti Crne Gore.

U okviru boravka u Vašingtonu, funkcioner URA je u Stejt Departmentu razgovarao i sa direktorom Biroa za evropske i evroazijske poslove Natanijelom Dinom, koji je takođe ukazao na značaj i obostrane koristi konačnog pristupanja Crne Gore NATO savezu.

Miloš Konatar, koji u SAD-u boravi u okviru Međunarodnog programa posjete mladih lidera (IVLP) u organizaciji Stejt Departmenta, će osim Vašingtona obići još nekoliko američkih država i razgovarati sa zvaničnicima na državnom i lokalnom nivou.

Portal Analitika