Fudbal

Oslabljeni ''sokoli'' čekaju Poljsku u spektaklu pod Goricom!

Iako bez trojice reprezentativaca, Marka Baše, Žarka Tomaševića i Marka Bakić i najvjerovatnije bez Stevana Jovetića te Mirka Vučinića, Crna Gora ima snage i kvaliteta da se suprostavi favorizovanoj Poljskoj, te pozitivnim rezultatom pod Goricom ostane u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo.
Oslabljeni ''sokoli'' čekaju Poljsku u spektaklu pod Goricom!
Portal AnalitikaIzvor

Pred meč petog kola grupe E, rival ''sokola'' je lider grupe, sa tri pobjede i remijem. Poljska je pred svojim navijačima savladala Dansku 3:2 i Jermeniju 2:1, dok je u gostima slavila protiv Rumunije 3:0. Jedini remi upisala je na gostovanju Kazahstanu 2:2. 

Sa druge strane, crnogorski fudbaleri pobijedili su Kazahstan 5:0 i Dansku 1:0, sa Rumunijom igrali su neriješeno 1:1, dok su poraženi od Jermenije 3:2.

- Momcima ću reći da je naša snaga u našem jedinstvu. Ako se budemo tako ponašali, uz ostale kvalitete koje posjedujemo, mo- žemo da se nadamo dobrom rezultatau. U svakom slučaju, sigurno je da želimo da ostavimo dobar utisak. Naš adut je u tome da igramo na kvalitet koji posjedujemo. Analizirajući posljednju utakmicu, protiv Jermenije, shvatili smo da ne možemo da igramo na nešto što nemamo, na kvalitet koji nemamo, već na želju, borbenost, visok nivo profesionalnosti, zajedništvo. Ako budemo takvi, možemo da uradimo nešto - rekao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Crna Gora i Poljska odigraće treći međusobni duel, nakon što su prethodna dva, 2012. godine, završena neriješenim rezultatom (2:2 i 1:1).

- Imaju ekipu koja igra godinama u istom sastavu. Imao sam priliku da ih gledam na Evropskom prvenstvu. Tamo je bilo 80 odsto igrača, koji su i sada tu. Imaju veliki individualni kvalitet, od Fabijanskog na golu, pa Glika, preko Bla- ščikovskog i Grosickog, do Levandovskog i mladog Zjelinskog... Imaju iskustvo, veoma su profesionalni, disciplinovani, prof e s i o n a l n i . U k ra t ko, mnogo, mnogo ozbiljna reprezentacija - poručio je Tumbaković.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta. Rivali u E grupi biće i Jermenija i Kazahtsan, odnosno Rumunija i Danska.

Portal Analitika