Politika

Marković: Vlada svakodnevno radi na razvoju sjevernog regiona

Vlada je posvećena razvoju sjevernog regiona i svakodnevno radi na razvoju sjevera, uklanjanju prepreka i barijera za snažniji razvoj biznisa i otvaranje novih radnih mjesta kako bi mladi imali gdje da rade, kazao je premijer Duško Marković.
Marković: Vlada svakodnevno radi na razvoju sjevernog regiona
Portal AnalitikaIzvor

On je potcrtao namjeru Vlade da iz sjevernog regiona mladi ne odlaze već da u njemu ostaju i u njega dolaze.

Predsjednik Vlade položio je danas u Ravnoj Rijeci kamen temeljac za most Ravna rijeka - Jasikovac koji će biti dio trase puta ka budućem skijalištu na Cmiljači na bjelopoljskoj strani Bjelasice. Projekat, koji uključuje skijalište na Cmiljači, vrijedan je više od 23 miliona eura.

- Tokom boravka u bjeopoljskom kraju, premijer Marković je obišao i nekoliko vrijednih domaćina u Bistrici i Dobrakovu. Jedan od njih je Mirsad Miško Idrizović koji ima punosistemski ribnjak kapaciteta 100-120 tona ribe godišnje i mresilište kapaciteta do dva miliona komada riblje mlađi - dodaje se u saopštenju iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

2503marak

Marković je takođe rekao kako smjenom predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića DPS nije htio da raskine koaliciju s Bošnjačkom strankom.

- U politici nema vječitih savezništava, ona se konstituišu na osnovu ukupnih prilika. Naša namjera nije bila da u Petnjici raskidamo koaliciju. Željeli smo da nakon smjenjivanja predsjenika SO Petnjica i njegovih neopreznih i rogobatnih izjava koje su uzbunile crnogorsku javnost pokrenemo postupak njegovog razrješenja i pokažemo da se u Crnoj Gori politika mora voditi odgovorno. To nije bio naš odnos prema BS-u, već prema pojedincu koji je bio neodgovaran prema državi, njenim interesima - naveo je premijer.

2503markovic1Marković je poručio da je namjera bila da sačuva koaliciju, ali je Opštinski odbor ošnjačke stranke u Petnjici odlučio drugačije.- Mi idemo dalje, vidjećemo ko će biti naši koalicioni partneri. Važno je da naša politika će biti usmjerena na dobro Petnjice - rekao je predsjednik Vlade.2503markovic2

 

Portal Analitika