Fudbal

Tumbaković: Snaga Crne Gore je jedinstvo

Dan uoči petog meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u kojima će reprezentacija Crne Gore dočekati Poljsku, selektor i kapiten „hrabrih sokola“ Ljubiša Tumbaković i Stefan Savić odgovarali su na pitanja brojnih novinara na konferenciji koja je održana u Kući fudbala.
Tumbaković: Snaga Crne Gore je jedinstvo
Portal AnalitikaIzvor

Selektor našeg nacionalnog tima istakao je da zajedništvo „sokola“ može biti presudno u sjutrašnjem susretu.

- Postavili smo cilj na početku kvalifikacija i moramo da budemo spreni u svakom momentu da ostvarimo taj cilj. Pokušaćemo da se mobilišemo, da budemo kompaktni, da radimo ono što smo zacrtali i na čemu smo radili prethodnih dana.

Analizirajući posljednju utakmicu, u kojoj smo poraženi od Jermenije, shvatili smo da ne možemo da igramo na nešto što nemamo, već da moramo da se oslonimo na ono što imamo - želju, borbenost, visok nivo profesionalnosti, zajedništvo. Ako budemo takvi, možemo da uradimo nešto u sjutrašnjem susretu, rekao je selektor „hrabrih sokola“.

Tumbaković smatra da su Poljaci izuzetna selekcija koja ima ulogu blagog favorita pred okršaj na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Poljaci imaju ekipu koja igra godinama u istom sastavu. Na posljednjem Evropskom prvenstvu igralo je 80 posto igrača koji su i sad tu. Imaju veliki indivitualni kvalitet, od golmana Fabijanskog, preko Blaščikovskog i Grosickog, do napada i Levandovkog. Iskusni su, profesionalni u odnosu prema zadacima na terenu, disciplinovani u igri... Ukratno, mnogo su ozbiljna reprezentacija. Ako gledamo rezultate i tabelu, Poljaci su favoriti.

Međutim, imamo i mi svoje adute, prije svega u domaćem terenu, ali i u urađenom tokom prethodnih mečeva. Poljaci možda jesu blagi favoriti ali za 90 minuta može svašta da se dogodi, dodao je Tumbaković.

Iskusni stručnjak nije želio da govori o tome da li bi bio zadovoljan remijem u sjutrašnjem duelu.

- U ovoj mini ligi svaka utakmica je podjednako važna, ali je najvažnija prva naredna. Dakle, očekuje nas veoma važna utakmica. Igramo kod kuće, a kod kuće su nam potrebni bodovi.

Ali, kada igrate protiv ovakve selekcije pitanje je koji je to dobar rezulzat. Postoji prostor za grešku, ali i želja da ostvarimo rezultat koji nam u ovom trenutku odgovara. Što se tiče mana Poljaka, ne bih vam rekao koje su i kada bi ih znao. Naravno, svaka ekipa ima svoje slabosti i na nama je da pokušamo tokom sjutrašnjeg duela da pronađemo njihove.

Da li ćemo uspjeti u tome znaćemo nakon završetka utakmice, zaključio je selektor Tumbaković.

Portal Analitika