Crna hronika

Požar u Podgorici: Stradala Jelena Piperović, dvoje teško povrijeđeno

U požaru koji je sinoć izbio u stanu u Ulici Bratstva i jedinstva u Podgorici, poginula je 70-godišnja Jelena Piperović, prenosi TVCG.
Požar u Podgorici: Stradala Jelena Piperović, dvoje teško povrijeđeno
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom povrijeđena je njena kćerka, Irena Piperović koja je zadobila opekotine i trovanje, dimom te se u teškom stanju i komi nalazi na odjeljenu Intenzivne njege u Kliničkom centru Crne Gore.

Teške povrede, opekotine drugog i trećeg stepena na 30 odsto povrišine, zadobio je i vlasnik stana, ljekar u penziji 78-godišnji Slavko Piperović. Od posljedica požara, još pet osoba, među kojima i troje djece, zatražilo je ljekarsku pomoć.

Nakon izvršenog uviđaja i vještačenja, biće poznat uzrok požara. 

2503pozar2Direktor Urgentnog centra Nermin Abdić kazao je da su na kućno liječenje otpuštene dvije osobe koje su udisale dim.

Vatrogasci su zatekli požar u poodmakloj fazi, a plamenom je bio zahvaćen skoro čitav stan. Lokalizovan je veoma brzo, za nekih petnaestak minuta.

- U jednoj od spavaćih soba zatečene su dvije osobe. Jedna je osoba je ležala na podu prostorije, ka balkonskim vratima što je tipičan položaj osoba koje tradaju u požarima od posljedica trovanja zbog velike koncentracijhe otrovnih gasova. Druga osoba je zatečena na krevetu u besvjesnom stanju. To lice je odmah evakuisano i preneseno u KCCG. Daljom pretragom nije ustanovljeno da je u stanu bilo još lica - kazao je Lazar Čađenović iz Službe zaštite i spasavanja.

Foto: RTCG

2503pozar3
Portal Analitika