Politika

Mandić i Knežević sa potpredsjednikom Dume

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević sastali su se u Beogradu sa potpredsjednikom Državne Dume Ruske Federacije Petrom Tolstojem.
Mandić i Knežević sa potpredsjednikom Dume
Portal AnalitikaIzvor

''Lideri DF-a upoznali su potpretsjednika Dume sa političkom situacijom u Crnoj Gori i sa sistemskim progonom koji sprovodi aktulni crnogorski režim prema svim društvenim snagama koje nisu neprijateljski nastrojene prema Ruskoj Federaciji.  Aktuelni režim pokušava da ne sve moguće načine kreira ambijent otvorene  netrpeljivosti, čak  nerijetko i mržnje  prema Rusima, ruskoj kulturi i običajima, ruskom jeziku i ruskoj globalnoj politici, jednom riječju  crnogorski režim kreira opštu rusofobiju. Posebno je inteziviran progon  Demokratskog fronta, njegovih lidera i funkcionera. Brutalnim progonom, zloupotrebom zarobljenih institucija sistema želi se izvrši politička kapitalizacija iscenirane afere „državni udar“,  kroz montirane sudske procese zasnovane  na lažnim optužbama  bez ikakvih dokaza, a čiji bi krajnji epilog bio zabrana rada najačeg opozicionog subjekta u Crnoj Gori i pokušaj slamanja otpora aktuelnom režimu, sopštili su Mandić i Knežević'', saopšteno je iz Demokratskog fronta. 

Kako dodaju, u prijateljskom razgovoru, potpredsjednik Dume Ruske Federacije dao je punu podršku liderima Demokratskog fronta u njihovim nastojanjima da dodje do razrješenja duboke političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora.

''Krizu koja se najbolje reflektuje kroz činjenicu da gotovo polovina poslanika kontuinirano bojkotuje rad crnogorskog Parlamenta.Sagovornici su se se složili o značaju očuvanja i nadogradnje tradicionalnih bratskih i prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Crne Gore i njihovih građana, a  potpredsjednik Petar Tolstoj je izrazio posebnu zahvalnost Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću za sve ono što su uradili i što rade u tom cilju na obostrano zadovoljstvo i dobrobit  građana Crne Gore i Ruske Federacije'', zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Portal Analitika