Fudbal

Inter odgovorio Murinju za Perišića

Dolazak Žoze Murinja u Zagreb zainteresovao je fudbalske fanove širom Evurope. Svjetski mediji prenijeli su fotografije Murinjove šetnje u centru grada i pokrenuli nekoliko glasina o mogućim transferima hrvatskih reprezentativaca u Mančester Junajted.
Inter odgovorio Murinju za Perišića
Portal AnalitikaIzvor

Murinjo je navodno došao zbog Ivana Perišića kojeg na ljeto želi dovesti na Old Trafford za otprilike 40 miliona eura. No, neće biti tako lako. Italijanski mediji već jutros su objavili odgovor milanskog kluba, "Corriere dello sport" tvrdi da je Inter poručio Portugalcu da ne dolazi u Milano bez barem 60 miliona. 

Perišić bi u oba slučaja postao najskuplji hrvatski fudbaler u istoriji i izašao bi iz sjene "el clasico" dvojca, Luke Modrića i Ivana Rakitića, koje je u posljednje tri godine zasjenio u reprezentativnom dresu. 

Vodeći engleski mediji objavili su juče vijest o Murinjovom interesu za Perišića, a reakcije Mančesterovih navijača u anketama bile su vrlo pozitivne i podržavaju dolazak Interovog ofanzivca. S druge strane, u Milanu se neće lako odreći igrača kojeg su skupo platili Volfsburgu u posljednjim satima prijelaznog roka prošle sezone.

Pojavila se i informacija kako je Murinjo zapravo zainteresiran za Marsela Brozovića, no ni jedna nije službeno potvrđena. 

Portal Analitika