Fudbal

Sampaoli ucjenjuje Sevilju

Uprkos činjenici da ima još godinu dana ugovora sa Seviljom, argentinski stručnjak Horhe Sampaoli započeo je pregovore o produžetku saradnje sa Andalužanima, poslije nagađanja da ga želi nekoliko velikih evropskoh klubova, prije svih Barselona.
Sampaoli ucjenjuje Sevilju
Portal AnalitikaIzvor

Marka međutim prenosi da iskusni trener ima nekoliko zahtjeva u pregovorima sa Seviljom, a jedan od najvažnijih je da otjeraju Brazilca Paula Enrikea Gansa.

Sampaoli bi, prema informacijama iz Španije, da započne novi ambiciozan projekat koji ne podrazumijeva samo plasman u Ligu šampiona, već borbu za titulu prvaka Španije. On želi garancije da će klub nastaviti da ozbiljno investira u pojačanja, ali i da će treneru pružiti mogućnost da sam bira fudbalere koje će dovoditi u godinama koje slijede.

Na dovođenje Gansa iz Sao Paula Argentinac nije uticao niti ga je puštao da igra proteklih mjeseci, tvrdi Marka, iako brazilski mediji potenciraju da je prošlog ljeta baš Sampaoli tražio da mu dovedu ovog fudbalera u Sevilju da oko njega gradi igru. 

Bilo kako bilo, teško da za talentovanog Karioku ima mjesta u Sevilji, a trener ga sada koristi kako bi ucijenio klub. Može mu se, dobri rezultati koje je postigao omogućili su mu da diktira uslove, a u cijeloj priči najlošije prolazi Ganso koji mora da traži novi klub.

Portal Analitika