Kultura

TOP GEAR: Bondovska kapsula na domaćem terenu

Prije nego je uletio u Crnu Goru punom brzinom, Met se prezivao Leblank. Kada je prošao kroz tunel, postao je Lebond. Divljanje je ubačeno u petu brzinu.
TOP GEAR: Bondovska kapsula na domaćem terenu
Portal AnalitikaIzvor

Malo je tako životno-nebitnih stvari koje mogu sjajno da oraspolože kao slušanje/gledanje domaćeg čeljadeta u projektu inostrane produkcije. Topgirovci su nas super zabavili u trećoj epizodi nove sezone kada je Met Leblank upao u „vremensku kapsulu“ i obreo se u Crnoj Gori.
Istog trenutka kada je Leblank izašao iz tunela znali smo da smo kući, što zbog dobro poznatog autoputa i krša, što zbog uobičajene slike za naše puteve - broja šlep-službe koji je „nasprejan“ na zidu! 

top-gear-s24e03-4

Producent Ivan Đurović iz „Artikulacije“, producentske kuće koja je radila sa topgirovcima, ranije je otkrio redakciji Objektiva da automobil kojim su Leblank i Kris Haris kušali crnogorske puteve i te kako ima veze sa našom zemljom.Srećom, nijesmo ga mnogo pritiskali da otkrije o kakvoj je vezi riječ. Da jesmo, ne bismo se ovako iznenadili.

Prije nego je uletio u Crnu Goru punom brzinom, Met se prezivao Leblank. Kada je prošao kroz tunel, postao je Lebond. Došao je u Crnu Goru da proba „aston martin DB11“ koji je ranije prašio istim putevima u bondovskom filmu „Casino Royal“. Kada mu se za rep zakačio glavni negativac u „mercedesu S63“, Dr No-Hair, krštenog imena Kris Haris, divljanje je ubačeno u petu brzinu.

top-gear-s24e03-2

Lebond i Dr No-Hair projurili su pored obale mora, zaobišli sporaćki traktor pored Plantaža i uletjeli u Podgoricu sumnjivom brzinom. Policijski mjerači su zapištali. Čulo se obavještenje svim jedinicama: „Osumnjičeni su Džoi iz „Prijatelja“ i neki ćelavac u pregadnoj jakni“ (atribut akcentovan neodoljivo!). Uslijedila je jedna od uzbudljivijih trka koja je ikada orkestrirana u dugom istorijatu „Top Geara“.

top-gear-s24e03-3

Štaviše, bondovska vožnja kroz Crnu Goru više je ličila na neku megalomansku zamisao koju je Džeremi Klarkson mogao da traži paraškom Amazonu za svoj novi visokobudžetni serijal „The Grand Tour“ nego na većinu stvari koje smo ranije dobili od topgirovaca. Luckasta i čudnjikava zamisao na kraju je ispala sasvim simpatična zbog dobre hemije mrgudastog „negativca“ Harisa i Leblanka koji postaje potpuno opušten tek kad napusti studio BBC. 

M. I.

FOTO: screenshot

Portal Analitika