Crna hronika

Švercovane cigarete vrijedne više od 4.000.000 eura

Velika količina cigareta bez akciznih markica koje su zaplijenjene u četvrtak veče u Karabur- škom polju, prema prvim procjenama vrijede više od 4.000.000 eura - saznaje Pobjeda.
Švercovane cigarete vrijedne više od 4.000.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Ilegalna roba bila je skladištena u nekoliko magacina kompanije ,,Golden gejt“ koja se bavi prodajom keramike. Kako Pobjeda saznaje iz više pouzdanih izvora, ova velika zapljena pronađena je u magacinima čiji je zakupac poznati crnogorski biznismen, čije ime je poznato redakciji. Njegov identitet ne objavljujemo, jer nijesmo dobili zvaničnu potvrdu.

Istražitelji sumnjaju da ima još magacina gdje se skladište cigarete bez akciznih markica i nastaviće sa akcijom. Cigarete su zaplijenili pripadnici Specijalnog tima policije uz pomoć inspektora Odsjeka za suzbijanje organizovanog kiminala, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Tokom jučerašnjeg dana, nije bilo moguće dobiti informaciju da li su nekom stavljene lisice na ruke povodom ovog slučaja. Takođe, predstavnici Tužilaštva i policije nijesu se oglašavali povodom ovog slučaja. Sa druge strane, iz kompanije „Golden gejt“ je saopšteno da švercovane cigarete nijesu konfiskovane u njihovim magacinima.

- Želimo da demantujemo konstrukcije i propagandu koju od preksinoć preko portala i televizije vodi grupacija Vijesti, protiv jednog od najstarijeg preduzeća u Crnoj Gori, „Golden gejta“ - kaže se u reagovanju te kompanije. Oni navode da vlasnik te kompanije nije privođen ni hapšen i da obavlja obaveze i poslove u firmi.

- Golden gejt“ ne može biti odgovoran za dešavanja u komšiluku na stotine metara udaljenom objektu, koji koristi pod zakup lice koje nema nikakve veze sa „Golden gejtom“ ni sa porodicom osnivača „Golden gejta“ - rekli su iz te kompanije. Oni su najavili da će, kako bi odbranili čast, rad i višedecenijski porliveni zboj tužiti Vijesti zbog ,,laži propagande protiv te komapnije“. Preduzeće „Golden gejt“ osnovano je prije više od 20 godina u Tuzima, a osnivači su Pjetar i Elizabeta Đokaj. (Pobjeda)

Portal Analitika