Fudbal

Prvi poklon za Milan od Kineza

Milan je dogovorio prvo pojačanje za narednu sezonu, javljaju italijanski mediji. Novi član Rosonera će postati argentinski reprezentativac Mateo Musakio.
Prvi poklon za Milan od Kineza
Portal AnalitikaIzvor

Štoper Viljareala će se na kraju sezone preseliti u Milan u tranafseru teškom 18.000.000 eura. Zarađivaće 3.000.000 eura godišnje.

Riječ je o igraču kojeg Milan juri duže od godinu dana i koji je ljetos bio na pragu dolaska, ali je u posljednjem trenutku dao negativan odgovor. On je velika želja Adrijana Galijanija koji ljetos nije uspio da završi transfer, a sada će Argentinca u Milan dovesti potpuno drugi ljudi...

Budući vlasnici kluba iz Kine su prethodnih dana ovlastili svoje ljude Fasonea i Mirabelija da pregovaraju sa Musakijevim agentom, pošto su prethodno razgovarali sa Galijanijem. Kompanija Sino Jurop Sports je prethodnih dana uplatila dvije tranše depozita od po 20.000.000, donosno 30.000.000 eura za preuzimanje kluba. U konačnom zbiru sa ranijim uplatama, to je depozit od 250.000.000 eura Berluskonijevoj kompaniji. I dovoljan je da budući vlasnici već počnu da vuku konkretne korake na fudbalskoj pijaci.

Musakio je pristao da se preseli u Milan, a Vilajreal je pristao na obeštećenje od 18.000.000 eura. Prošlog ljeta se Žuta podmornica opirala kaluzulom od 50.000.000 eura, ali pošto Argentinci ugovor ističe u ljeto 2018. godine, naredni prijelazni rok je posljednja šansa da njemu zarade pristoje pare.

Portal Analitika