Društvo

Ministarstvo odbrane DF-u i Demosu: Zloupotrebljavate najosjetljivije događaje iz prošlosti 

Ministarstvo odbrane reagovalo je povodom današnjeg pokušaja dijela funkcionera i  pristalica DF-a i Demosa da uđu u kasarnu „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, kao i postavljanja vijenaca pred glavnim ulazom u zgradu Ministarstva odbrane, povodom 18 godina od početka NATO bombardovanja.
Ministarstvo odbrane DF-u i Demosu: Zloupotrebljavate najosjetljivije događaje iz prošlosti 
Portal AnalitikaIzvor

"Gospodo iz DF-a i Demosa, današnjim performansima, pokušajem da bez blagovremene najave uđete u kasarnu u Danilovgradu i postavljanjem vijenaca pred kapijom Ministarstva odbrane, još jednom ste zloupotrijebili najosjetljivije događaje iz prošlosti i iskrena osjećanja žaljenja zbog izgubljenih ljudskih života i materijalnih žrtava.

Upravo politika nacionalne isključivosti i netolerancije, kojoj ste ostali dosljedni sve ove godine, izazvala je krvavi raspad bivše Jugoslavije i, na kraju, NATO intervenciju, prije 18 godina na prostoru SRJ. Zadržali ste se u tom kolopletu istorijski promašene i retrogradne politike, pokušavajući da onemogućite Crnu Goru da napokon krene putem prosperiteta i saradnje kako sa susjednim zemljama, tako i sa širom međunarodnom zajednicom, po standardima razvijenih evropskih zemalja.

Naša zemlja je danas prepoznata kao faktor saradnje i stabilnosti u regionu i šire, upravo zbog sagledavanja posljedica neadekvatne i isključive politike, čiji ste vi bili i ostali zagovornici.        

Vojska Crne Gore je jedna ozbiljna institucija i neće dozvoliti da bude dio vaše parade zloupotreba jednog tragičnog događaja. Vojska je dozvolila ocu i rodbini stradalog vojnika iz kasarne u Danilovgradu da mu odaju poštu. Ali, nijesmo, niti ćemo ubuduće  dozvoliti da  pravite predstavu od ovakvih i sličnih događaja.

Vama nije do toga da odate poštu stradalom, već isključivo do medijske promocije i manipulacije ovakvim i sličnim događajima, što potvrđuje vaš performans pred zgradom Ministarstva," navodi se u reagovanju Ministarstva odbrane. 

Portal Analitika