Društvo

Hrapović: Očuvati bolnicu u Meljinama

Ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić sastali su se jutros sa potpredsjednikom Opštine Herceg Novi, Draganon Jankovićem.
Hrapović: Očuvati bolnicu u Meljinama
Portal AnalitikaIzvor

Kako je tokom sastanka potvrđeno, Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja insistiraju na očuvanju bolnice u Meljinama. Hrapović je istakao da postoji dobro razumijevanje potreba Herceg Novog i značaja koji ova ustanova ima, kako za primarnu zdravstvenu zaštitu, tako i za razvoj grada kao turističke destinacije.

Takođe, Hrapović je kazao da je Ministarstvo posvećeno stvaranju uslova za unaprjeđenje poslovanja Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu, te da sa posebnom pažnjom prati sve aktivnosti u vezi sa planiranom privatizacijom.

Važne teme razgovora bile su unaprjeđenje uslova za rad hitne službe i pripreme za ljetnju sezonu, zarad obezbjeđivanja kvalitetne zdravstvene zaštite na području cijele opštine, s akcentom na poluostrvo Luštica.

Hrapović kazao je da Ministarstvo insistira na obezbjeđivanju svih uslova da zdravstvene ustanove kvalitetno obavljaju svoj posao, kako u tehničkom, tako i u kadrovskom smislu. Dobra saradnja sa lokalnim upravama je od izuzetne važnosti u ispunjavanju tog cilja, naročito u dijelu prepoznavanja potreba građana i modela za bolju organizaciju zdravstvenih službi.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Milovan Vujović, generalna direktorica za kontrolu kvaliteta Vesna Miranović, generalna direktorica za zdravstvenu zaštitu Alma Drešević, Mileva Mašanović i šefica kabineta ministra Hrapovića Mira Radović.

Hrapović i Čirgić sa saradnicima su potom posjetili Dom zdravlja Herceg Novi, gdje su sa menadžmentom te ustanove razgovarali, između ostalog, o jačanju kapaciteta u cilju unapređenja zdravstvene zaštite stanovnika opštine Herceg Novi i pripremama za ljetnju sezonu.

Portal Analitika