Društvo

Radonjić: Maliciozne izjave Dragojevića remete imidž firme

Predsjednik Centra za željeznička istraživanja Milisav Dragojević ponovo je juče optužio rukovodstvo crnogorske željeznice za loše stanje u željezničkom saobraćaju, pozivajući se na posljednji incident kada je u srijedu „iskliznuo“ voz iz šina na putu od depoa do stanice, a predsjednik Odbora direktora Željezničkog prevoza Dušan Radonjić poručio je da on iznosi neistine i narušava imidž firme.
Radonjić: Maliciozne izjave Dragojevića remete imidž firme
Portal AnalitikaIzvor

Dragojević krivicu za, kako on tvrdi, alarmantnu situaciju svaljuje na Radonjića, navodeći da on „lošim upravljanjem nanosi ozbiljnu štetu, kako kompaniji, tako i zaposlenima i državi“. Optužbe

- Vozna sredstva su neispravna jer predsjednik Odbora direktora kompanije Radonjić i menadžment ne preduzimaju konkretne korake da se uvede red u tehničkom sektoru kako bi vozovi bili ispravni, a time i bezbjednost putnika veća, kao i prihodi firme. Naprotiv, oni ne samo da se ne trude da povećaju prihode, već svakim danom prave nove rashode, nastavljajući praksu rasipanja novca prethodnog menadžmenta koji je milionskim iznosima plaćao remont vozova, a oni su stizali neispravni - saopštio je Dragojević.

Na ovakve optužbe, Radonjić je, u izjavi za Pobjedu, odgovorio da se radi o malicioznim, zlonamjernim i politički angažovanim neistinama.

- Mnogo puta smo demantovali njegove maliciozne nalaze, koji idu na ruku našoj konkurenciji i koji remete imidž naše firme - kategoričan je Radonjić.

Činjenice

On je odbacio i Dragovićeve tvrdnje da je odgovoran za dug od šest miliona eura, koji ta kompanija ima.

- Činjenica je da od decembra nemamo dobru povezanost sa Srbijom, i to nam mnogo otežava posao. Izgubili smo jako puno novca i gubimo oko milion eura do početka sezone, jer vozovi ne saobraćaju po redu vožnje. Drugi razlog je taj što su nam vozovi stari oko 45 godina - pojasnio je Radonjić.

Ističe kako se zaposleni vanrednim naporima trude da održe redovan i, prije svega, bezbjedan saobraćaj.

- Vrlo je nekorektno da Dragojević proziva bilo koga, a da ostale kolege ćute na to, a oni su ti koji mnogu da prozovu njega zbog teških stvari koje su se desile u istoriji crnogorske željeznice – tvrdi Radonjić.

Izvor: Pobjeda

Foto: Dan

Portal Analitika