Politika

Zaharova: CG nastavlja politički linč zagovornika bliskih veza sa Rusijom

Portparolka ministartva vanjskih poslova Rusije, Marija Zaharova ponovo je kritikovala crnogorske vlasti - ovog puta zbog „političkog linča gradonačelnika Plava, Orhana Šahmanovića“, javlja Radio Slobodna Evropa.
Zaharova: CG nastavlja politički linč zagovornika bliskih veza sa Rusijom
Portal AnalitikaIzvor

Medij navodi da je Šahmanović nedavno posjetio rusku republiku Čečeniju, kojom vlada kontroverzni Ramzan Kadirov, blizak Kremlju, i tom prilikom je pokrenuta incijativa o bratimljenju Plava i Groznog.

- Dobili smo informaciju o presudi koju je izrekao Vrhovni sud u Podgorici gradonačelniku opštine Plav, koji je član Bošnjačke stranke. Po našem mišljenju slučaj protiv Šahmanovića još jedna je demonstracija da je Crna Gora daleko od pravde i da je njena priroda selektivna i više instrumentalizovana za politički rat protiv disidenata, umjesto da se bore protiv korupcije i kriminala - poručila je Zaharova.

- Loša praksa političkih progona i političkog linča Crnogoraca koji zagovaraju, između ostalog, bliskije veze sa Rusijom je zaprepašćujuća - kaže portparolka ruskog ministartva vanjskih poslova.

Podsjećamo, Orhan Šahmanović osuđen je 13. marta na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. Istom presudom osuđen je na 10 mjeseci samostalni savjetnik za građevinarstvo Tahir Đombaljaj, a namještenik za obračun naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Jovan Lončarević osuđen je na osam mjeseci. Oni su se prema optužnici teretili da su zloupotrebom službenog položaja oštetili gradsku kasu za oko 11.000 eura.

Portal Analitika