Politika

DPS: Potest majki se pretvorio u farsu

Kao i svaka dosadašnja podvala Demokratskog fronta, tako se i okupljanje grupe žena koje sebe nazivaju majkama Crne Gore pretvorilo u farsu, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).
DPS: Potest majki se pretvorio u farsu
Portal AnalitikaIzvor

„Protesti za koje su od prvog dana organizatorke tvrdile da nijesu politički motivisani, uporno objašnjavajući da su njihovi zahjevi isključivo socijalne prirode – pretvorili su se sada u opozicione mitinge sa jedinim zahtjevom za smjenom vlasti. Ne pominje više niko ni visinu naknada, ni zahtjeve za njihovo vraćanje na nekadašnji iznos, riječju – sve se svelo na zahtjev za promjenom vlasti“, dodaje se u saopštenju.

 

DPS je saopštila da je od početka ovih okupljanja ukazivala da iza svega stoji Demokratski front sa svojim satelitima u opozicionom bloku, sa jasnom namjerom da izazovu destabilizaciju, kako bi se uličnim nasiljem domogli vlasti. „Ogromna većina građana je to jasno prepoznala i ignorisala je svakodnevne pozive aktivistkinja DF-a da se pridruže protestima“, dodaje se u saopštenju.

 

Dodaje se da su od samog početka ovih protesta bile su jasne namjere opozicionih partija da zloupotrebom socijalne priče, pokušaju da podrivaju temelje države i ugroze njenu stabilnost.  „To pokušavaju da učine na dva načina: direktnim ugrožavanjem mira i stabilnosti i provociranjem nereda, u čemu prednjači Demokratski front, ali i remećenjem sistemskog funkcionisanja države, za što je prevashodno zadužena tzv. „građanska opozicija“, ili makar njen veći dio“, kaže se u saopštenju.

 

Namjere DF-a su na vrijeme prepoznate i njima se bave nadležne državne institucije, dodaje DPS i ukayuje da sa druge strane, takozvana „građanska opozicija“, sačinjena od minornih strančica koje uglavnom same sebe urušavaju od izbora do izbora, obavlja drugi dio prljavog posla za DF, uvijajući ga u oblandu legitimnog.

DPS navodi da opozicionari konačno moraju prestati sa destrukcijom i manipulacijom, te makar pokušati da smisle, predlože i učine nešto korisno za one građane koji su im ukazali povjerenje i izabrali ih za svoje predstavnike u Parlamentu, a time i za sistem i drzavu. „Kao konstruktivni i korektivni dio crnogorske političke scene, u DPS-u će uvijek imati sagovornika, koji ostaje posvećen realizaciji ključnih državnih prioriteta“, zaključuje DPS.

 

Portal Analitika