Fudbal

Istorijska kazna za Sevilju zbog vrijeđanja Ramosa

Takmičarska komisija Španskog fudbalskog saveza donijela je presedan i istorijsku odluku o zatvaranju jednog dijela tribina Seviljinog stadiona, Ramon Sančez-Pichuana.
Istorijska kazna za Sevilju zbog vrijeđanja Ramosa
Portal AnalitikaIzvor

Razlog te oštre kazne je brutalno vrijeđanje kapitana Reala Serhija Ramosa od strane domaćih navijača za vrijeme utakmice šesnaestine Kupa kralja odigranoj 12. januara u Sevilji.

Zatvoreni sektori stadiona biće N11 i N12, a pripadaju dijelu stadiona na kojem je smještena navijačka grupa ''Biris Norte'', radikalna grupa navijača Sevilje za koju je čak i Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije potvrdilo da se radi o nasilnoj grupi.

Ovo je prvi put u istoriji španskog fudbala da je donesena ovako drastična kazna. Prije su klubovi zbog sličnih ispada svojih navijača plaćali samo novčane kazne, a drastična kazna donesena je zbog žalbe čelništva La Lige.

U žalbi stoji kako su Real i Ramos ukupno uvrijeđeni osam puta, od čega su četiri uvrede bili upućene Ramosu nakon što je postigao gol i otišao da ga proslaviti tačno ispred tog dijela tribine. Sevilja je na službenim stranicama najavila da će se žaliti na ovu odluku smatrajući da nijesu sve okolnosti uzete u obzir. Prvo će se žaliti Komisije za žalbe, a ako bude potrebno ići će i na Arbitražni sportski sud.

Portal Analitika