Fudbal

Janković: Crna Gora ima argumente za optimizam

Crna Gora ima fudbalske argumente na kojima može da gradi optimizam u duelu sa Poljskom, kazao je prvi saradnik crnogorskog selektora, Aleksandar Janković.
Janković: Crna Gora ima argumente za optimizam
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora i Poljska odigraće u nedjelju utakmicu E grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Janković smatra da je Poljska selekcija koja je igrala na Evropskom prvenstvu i ima izuzetne pojedince.

"Poljska je uostalom i prva u grupi. Oni dolaze u Podgoricu, a mi imamo, ne samo nadu, već i fudbalske argumente na kojima možemo da gradimo optimizam", kazao je Janković na brifingu u trening kampu.

On je naglasio da Crna Gora ima pojedince, koji mogu da naprave razliku na terenu.

"Imamo kompaktnost, na kojoj insistiramo od početka, imamo organizovanu igru i navijački ambijent. Potvrdili smo da možemo da se nosimo sa svima. To su dovoljni argumenti", rekao je Janković.

On je podsjetio da i uoči duela sa Poljskom postoje problemi sa povredama, navodeći da je to reprezentacija, u kojoj igraju najbolji fudbaleri jedne zemlje. 

"Uz pomoć veznih igrača, uz pomoć napadača, smatram da neće biti problema“, kazao je Janković.

Prema riječima veziste Damira Kojaševića, crnogorsku selekciju očekuje važna utakmica, ne samo za fudbalere već za sve u Crnoj Gori. 

"Biće teško, svi znamo kakva je Poljska, sigurno jedna od najboljih evropskih selekcija. Imaju napadača, koji je među tri najbolja na svijetu, izuzetna krila, većina igra u najvećim klubovima u Evropi. Međutim, možemo da im se suprotstavimo“, rekao je Kojašević.

On je naglasio da je svaki bod u duelima sa reprezentacijama kvaliteta Poljske dragocjen.

"Sigurno se nećemo braniti i igrati na bod. Mi želimo pobjedu, ali bi remi bio prihvatljiv ishod", kazao ističe Kojašević.

Portal Analitika