Politika

Milić: Hitno zaustaviti destruktivan kurs nelegitimne Vlade

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić razgovarao je u Podgorici sa Lesli Freriksen (Leslie Freriksen) šeficom političko-ekonomskog Odjeljenja u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.
Milić: Hitno zaustaviti destruktivan kurs nelegitimne Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici SNP-a Veselin Bakić i Danijela Pavićević, i portparolka Slađana Kaluđerović.

''Tokom razgovora, Milić je ukazao da dubinu i dramatičnost aktuelne krize u Crnoj Gori, kako na političkom tako i na socio-ekonomskom i bezbjedonosnom planu. On je istakao važnost hitnog zaustavljanja destruktivnog kursa nelegitimne Vlade Crne Gore, koja očigledno ne namjerava da odustane od dosadašnje prakse nerješavanja nagomilanih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju građani'', navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako se dodaje, predsjednik SNP-a je ocijenio da je demokratizacija Crne Gore uslov bez kojeg se ne može govoriti o uspostavljanju naše zemlje kao ekonomski jake, socijalno pravedne, politički stabilne i bezbjedonosno sigurne države.

''On je istakao važnost i potrebu hitnog pristupanja uklanjanju uzroka opšte krize, a kao signal u dobrom pravcu bila bi neminovna ostavka sadašnjeg predsjednika Vlade Crne Gore. U odnosu na predstojeće izbore u Herceg Novom, predsjednik Milić je ukazao da treba uraditi sve, da isti nemaju obilježja koja su pratila parlamentarne izbore, već da građani slobodno i bez pritisaka dobiju vlast koja će ih  predstavljati u narednom četvorogodišnjem periodu'', zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Portal Analitika