Region

Pucnjava u policijskoj stanici

U pucnjavi koja se jutros dogodila u stanici policije u Malom Zvorniku teže je povrijeđen pritvorenik S. A. (23) iz okoline Loznice, koji je prethodne večeri prebačen iz ovog grada jer tamo nemaju adekvatne uslove za smještaj pritvorenika.
Pucnjava u policijskoj stanici
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijama, on je napao policajca koji mu je donio poslužavnik sa doručkom, udario ga nogom, oborivši ga na zemlju i oteo mu službeni pištolj.

Odmah su odreagovali i drugi dežurni policajci pokušavši da savladaju pritvorenika, ali je on uspio da jednom od njih zada nekoliko udaraca pištoljem u glavu.

U opštem metežu ispaljeno je nekoliko hitaca od kojih je S. A. zadobio prostrjelne rane.

On je odmah zbrinut u malozvorničkom Domu zdravlja, gdje je ponovo pokušao da pobjegne, ali je savladan i potom hitno prebačen u Opštu bolnicu u Loznicu.

- Jedan pacijent je primljen sa četiri prostrjelne rane na odjeljenje hirurgije. Rane su primarno zbrinute ali zbog bezbjednosnih razloga, u dogovoru sa direktorom bolnice i policijom, procijenjeno je da je bolje da se liječenje nastavi u zatvorskoj bolnici u Beogradu. Pacijent nije životno ugrožen i uz pratnju policije i ljekara će biti sproveden u Beograd – potvrđeno je iz lozničke Opšte bolnice.

Od građana Malog Zvornika se moglo čuti da su bili iznenađeni prizorom i da im nije bilo jasno šta se dešava kada su vidjeli kako policajci užurbano idu u pravcu doma zdravlja.

– Neki od njih su bili krvavi, trčali su, ali nismo mogli znati šta se dešava. Čuli smo kasnije da je pritvorenik napao policajce, a da je potom i u domu zdravlja pravio rusvaj – pričaju Malozvorničani. (Blic)

Portal Analitika