Politika

Lekić: Bojkot nastaviti sve dok Vlada bude ignorisala ozbiljne prijedloge

Tokom susreta ambasadora Kraljevine Norveške Arne Sannes Bjornstad i predsjednika Demosa Miodraga Lekića dvojica sagovornika su razmjenila mišljenja o više pitanja iz oblasti međunarodnih odnosa, unutrašnje situacije u zemlji kao i bilateralnih odnosa Norveške i Crne Gore.
Lekić: Bojkot nastaviti sve dok Vlada bude ignorisala ozbiljne prijedloge
Portal AnalitikaIzvor

Izražavajući zahvalnost na interesovanju vlade Noroveške  za stanje u Crnoj Gori, posebno uvažavajući pokrenute  konkretne norveške projekte koji se realizuju u Crnoj Gori Lekić je gosta upoznao sa stanjem u zemlji, posebno suzrocima duboke krize koja se zabrinjavajuće  ogleda na ekonomskom, političkom, institucionalnom i kulturnom planu.

U dijelu razgovora o nefunkcionisanju  krnjeg parlamenta ambasador je naglasio da je potrebno naći racionalno  rješenje kako bi se došlo da institucinalne stabilnosti kao uslovu za normalno političko stanje u zemlji i pokretanje neophodnih reformi.

Predsjednik DEMOS-a je ukazao na direktne i teške političke poslijedice nastale nakon objavljenog državnog udara na izborni dan, čemu je odlučujući doprinos  dala vladajuća stranka ignorišućiočiglednu neregularnosttakvih izbora. Naime, vrh iste stranke je na isti način uporno negirao izbornu operaciju “Snimak” koju su domaća demokratska javnost i međunarodne adrese na čelu sa EU tretirale kao oblik političke korupcije, tražeći politički i pravni epilog za aktere te skandalozne afere.

Lekić je naglasio da je opozicija, uprkos razlikama, jedinstvena u bojkotu što će izvjesno nastaviti sve dok Vlada bude ignorisala ozbiljne predloge kojima bi se otvorila perspektiva  normalizovanja i regularnosti političkih uslova  u zemlji.

Presjednik DEMOS-a  je informisao ambasadora Bjornstada da opozicija pored nastavka opravdanog bojkota parlamenta  treba da u svim sledećim potezima nastupi sa strategijom i konkretnim odlukama koji bi morali biti koherentni sa svim dosadašnjim potezima, pa i sa stavom prema nelegitimnim jednopartijskim izborima u Nikšiću.

Lekić  je na kraju informisao ambasadora da će se DEMOS istrajati u zalaganjuza realizaciju tri poznata uslova  opozicije koja ujedno  predstavljaju racionalnu i demokratsku osnovu za izlaženje zemlje iz stanja neregularnosti sadašnjeg političko-institucionalnog  sistema u zemlji.  

Portal Analitika