Politika

Abazović: Nipošto ne bi trebalo odustati od bojkota

Potpredsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija Dritan Abazović ističe da ovaj politički subjekt podržava ulazak Crne Gore u NATO, kao i da našu zemlju nakon ulaska u Atlantski savez očekuju unutrašnje promjene. Ipak, on dodaje, da je bojkot rada Skupštine Crne Gore najbolja odluka koju je opozicija mogla da donese i da od ovog političkog poteza ne treba odustati ni po koju cijenu, pišu Dnevne novine.
Abazović: Nipošto ne bi trebalo odustati od bojkota
Portal AnalitikaIzvor

“GP URA ne bojkotuje parlament zbog odluke o NATO, već zbog krađe na izborima koji su održani u atmosferi državnog udara. Naš stav po tom pitanju je jasan, podržavamo članstvo Crne Gore u NATO i navijamo da se proces ratifikacije u zemljama članicima, naročito u SAD-u, završi što prije”, istakao je Abazović.

Prema njegovom mišljenju, nakon ulaska u Alijansu, i odnosi unutar opozicije će biti dodatno relaksiraniji te će tada, kako kaže,  lakše moći da vuku zajedničke poteze u korist smjene kriminalizovanog režima.

“Bilo bi suludo da takvu istorijsku odluku izmišljena većina donese u nelegitomnom, krnjem i polupraznom parlamentu, ali nas to ne bi iznenadilo. U svakom slučaju, to bi bila jako loša poruka našim međunarodnim partnerima, zato je naš apel da se što prije prihvate zahtjevi iznešeni u Platformi URA koji bi vodili ka novim izborima, otvaranju dijaloga i deblokiranju parlamenta”, poručio je on.

Abazović smatra da je bojkot najbolja odluka koju je opozicija donijela, makar u periodu od kada se zvanično bavim politikom.

“Njegovi efekti su multiplikativni i vrlo učinkoviti. Nelegitimna vlast je u sve većoj nervozi, politički život je paralizovan, ogoljene su „privatne” državne institucija na čelu sa parlamentom i Vladom, međunarodna zajednica shvata da je priča o „oazi demokratije” na Balkanu bila jedna velika manipulacija servirana od kriminalizovane vlasti, a najbolji dokaz ispravnosti takve odluke su građani koji masovno podržavaju bojkot opozicije. Zaista je bojkot nadmašio naša očekivanja i stoga ostajemo odlučni da u njemu istrajemo sve dok se ne ispune zahtjevi opozicije za novim izborima. Sigurno nećemo odustati, ni po koju cjenu”, istakao je Abazović.

Dnevne novine

Portal Analitika