Crna hronika

Sinđelić otkrio da je Šišmakov imao skice Skupštine

Svjedok saradnik u pripremanju terorističkih napada Aleksandar Sinđelić tvrdi da je ruski državljanin Eduard Šišmakov (Širokov) imao skice zgrade Skupštine kako bi mogao da zna kuda treba da uđu grupe koje su trebale nasilno da preuzmu vlast, piše današnja Pobjeda.
Sinđelić otkrio da je Šišmakov imao skice Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Sinđelić je ovo kazao pred tužiocem kada je svjedočio o organizovanoj kriminalnoj grupi koju su oformili Šišmakov i Vladimir Popov. On je naveo da je Šišmakov bio upoznat sa kretanjem grupe koja je bila spremna da nasilno upadne u Skupštinu i tu ostane 48 sati i preuzme vlast.

Kako je naveo, najveća nagrada uslijedila bi onome ko uhapsi tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. Šišmakov je ponudio i posebnu nagradu za onoga ko to bude snimio. Ispričao je da je Šišmakova upoznao 2014. godine. Pod istragom Specijalnog tužilaštva za sada je 25 osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Crnogorske vlasti raspisale su potjernicu za Ananijem Ninom Nikićem, prevodiocem DF-a, zbog sumnje da je bio dio logističke mreže, koja je nakon zatvaranja biračkih mjesta trebalo trajno da destabilizuje Crnu Goru.

Za vrbovanje članova kriminalne organizacije bili su zaduženi Predrag Bogićević i Nemanja Ristić, koji su trebali da organizuju dolazak na protestno okupljanje DF-a i „da zajedno sa političarima te partije okupljenim na mitingu izazovu sukobe sa službenicima Uprave policije i nasilno uđu u Skupštinu, gdje bi ostali najmanje 48 sati i proglasili izbornu pobjedu DF-a i drugih opozicionih partija“    

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika