Društvo

Susret Pribilović – Al Hantouli: Moderna i efikasna javna uprava

Otvaranje Ambasade Palestine u Podgorici unaprijediće saradnju između dvije države i afirmisati potencijale za saradnju izmedju Palestine i Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku ministarke javne uprave Suzane Pribilović sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori, Rabii Al Hantoulijem.
Susret Pribilović – Al Hantouli: Moderna i efikasna javna uprava
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Al Hantouli čestitao je ministarki na imenovanju i izrazio očekivanje da će novoosnovano Ministarstvo javne uprave pospješiti realizaciju aktivnosti u okviru reforme javne uprave, kao i u pretpristupnim pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji.

Tokom razgovora, ambasador je upoznao ministarku sa situacijom u Palestini, kao i sa spremnošću da tokom svog diplomatskog mandata ojača saradnju države Crne Gore i Palestine.

Ministarka je, kroz osvrt na donijetu Strategiju reforme javne uprave 2016-2020, istakla da reforma javne uprave, kao jedan od tri glavna stuba politike proširenja Evropske Unije, predstavlja opšti cilj reformskih aktivnosti i stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou, kao i moderne javne uprave koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i približavanje standardu i nivou koje imaju zemalje članice EU.

Ambasador Al Hantouli i ministarka Pribilović pozdravili su razvoj partnerskih odnosa dvije zemlje i ocijenili da postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje u narednom periodu, naročito u procesu reforme javne uprave, kao i  na polju sajber bezbjednosti.

Na kraju razgovora, ambasador Al Hantoulijem uručio je poziv ministarki Pribilović za učešće na konferenciju o "Državnoj upravi pod pritiskom", koja će se održati u Ramali, Palestina od 3-7 jula 2017, i izrazio očekivanje da će ministarka prisustvovati ovom skupu.

 

Portal Analitika