Društvo

Ambasadorka SAD Uehara u posjeti Kotoru

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sa saradnicima priredio je u utorak prijem za ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.
Ambasadorka SAD Uehara u posjeti Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

U srdačnom i otvorenom razgovoru predsjednik Jokić informisao je ambasadorku Uehara o aktuelnoj situaciji u opštini, pri čemu je naglasio da Kotor – uz povećanje poreske discipline i smanjenje tolerancije prema propustima kojih je do sada bilo -  ima potencijale da finansira redovne aktivnosti i planirane projekte. 

Ambasadorka Uehara pozdravila je najavu lokalne uprave i predsjednika Jokića o promjenama koje će omogućiti da Opština bude u funkciji servisa građanima. Ona je, takođe, ohrabrila namjere ka poboljšanju transparentnosti, posebno u dijelu koji se odnosi na formiranje Informacionog sistema, čime će biti omogućeno direktno praćenje tokova novca u Opštini i finansiranja projekata.  

Jokić je informisao gošću o planovima i viziji razvoja turizma u Kotoru, ističući problem nedostatka većih hotelskih kapaciteta.  

Ambasadorka Uehara je naglasila važnost angažovanja lokalnih vlasti na stvaranju uslova da se turisti u Kotoru zadržavaju duže i izrazila nadu da će američke firme biti zainteresovane da ulažu u Kotor.

 

Portal Analitika