Politika

Filipović-Viting: Nastavak uspješne saradnje Crne Gore i Velike Britanije

Povodom realizacije vježbe kriznog komuniciranja na interresornom Vladinom nivou koja se održava u Ministarstvu odbrane, državni sekretarSlobodan Filipović primio je danas ambasadora Velike Britanije Iana Vitinga.
Filipović-Viting: Nastavak uspješne saradnje Crne Gore i Velike Britanije
Portal AnalitikaIzvor

Državni sekretar Filipović se zahvalio ambasadoru Vitingu na kontinuiranoj podršci koju Velika Britanija pruža Crnoj Gori. On je izrazio uvjerenje da će današnja vježba kriznog komuniciranja na interresornom Vladinom nivou umnogome doprijeniti povećanju sposobnosti Vlade i njenih institucija da pravovremeno i efikasno reaguju u određenim kriznim situacijama kroz adekvatno informisanje javnosti. Istovremeno, istakao je spremnost Ministarstva odbrane Crne Gore da nastavi veoma uspješnu saradnju sa Ministarstvom odbrane Velike Britanije.

Ambasador Viting je istakao da Velika Britanije ostaje posvećena podršci crnogorskom putu u NATO, naglašavajući da je od suštinske važnosti za modernu demokratsku zemlju da pruži javnosti pravovremenu i tačnu poruku, posebno u kriznoj situaciji.

U vježbi su učestvovali predstavnici Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva javne uprave, Ministarstva zdravlja, Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Cilj vježbe je preduzimanje koordiniranih aktivnosti organa državne uprave za pravovremeno i cjelovito informisanje javnosti i sprječavanje širenja dezinformacija u slučaju kriznog događaja.

Sastanku su prisustvovali vojni ataše Velike Britanije u Crnoj Gori pukovnik Simon Ficgibon i načelnik Službe za odnose sa javnošću i protokol Ministarstva odbrane pukovnik dr Mehmedin Tahirović.

 

Portal Analitika