Društvo

Telekom se pridružuje "Satu za planetu": Gašenje svjetla u poslovnim objektima u subotu u 20:30

Crnogorski Telekom se i ove godine pridružuje globalnoj inicijativi „Sat za planetu“ gašenjem svjetala u poslovnim objektima u Podgorici, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšiću, Cetinju, HercegNovom i Baru u subotu, 25. marta u 20.30 sati.
Telekom se pridružuje "Satu za planetu": Gašenje svjetla u poslovnim objektima u subotu u 20:30
Portal AnalitikaIzvor

Fondacija Svjetski fond za prirodu (WWF) organizuje „Sat za Planetu“ u znak podrške očuvanju planete i ublažavanju klimatskih promjena. U više od 7000 gradova širom svijeta će biti ugašena svijetla na 60 minuta, kako bi se skrenula pažnja na aktivnosti koje ljudi mogu preduzeti u rješavanju lokalnih problema izazvanih klimatskim promjenama.

Akcija “Sat za Planetu” (Earth Hour) je međunarodna inicijativa nastala 2007. godine u Sidnejukojoj se priključujupojedinci, organizacije, institucije i kompanijeizcijelogsvijeta. Prošle godine u akciji je učestvovalo 178 zemalja, a očekivanjasu da će ove godine taj broj biti još veći. Inicijativa je globalno prepoznata po simboličnom gašenju svjetala na najpoznatijim svjetskim znamenitostima kao što su Ajfelov toranj, rimski Koloseum, londonski Big Ben i sidnejska Opera. 

U Crnoj Gori ovu akciju organizuje NVO Green Home, kojiće u saradnji sa NVO Biciklo.me i kancelarijom UNDP u Crnoj Gori, u subotu, 25. marta 2017. godine, sa početkom u 19:30h organizovati promotivnu biciklističku vožnju posvećenu Satu za Planetu. Vožnja pod sloganom “Osvijetli problem” počinje i završava se na Trgu Nezavisnosti u Podgorici. Nakon završetka biciklističke vožnje biće emitovan kratki promotivni spot Sata za Planetu koji će još jednom skrenuti pažnju okupljenim građanima na značaj ove akcije. 

Telekom tradicionalno podržava akciju simboličnim gašenjem svjetala u svojim objektima i promovisanjem inicijative među svojim zaposlenima i korisnicima.

Portal Analitika