Društvo

Nuhodžić sa Maternom: Njemačka će pružiti ekspertsku pomoć Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić razgovarao je danas s ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Hansom Ginterom Maternom.
Nuhodžić sa Maternom: Njemačka će pružiti ekspertsku pomoć Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Nuhodžić izrazio je zahvalnost na snažnoj podršci Vlade Savezne Republike Njemačke koju u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na njenom putu evropskih i NATO integracija kroz podršku reformskim procesima. Posebno je ukazao na značaj Berlinskog procesa, koji predviđa intenzivniju regionalnu saradnju kroz bolje infrastrukturno, saobraćajno i energetsko povezivanje.

Ambasador Matern iskazao je otvorenost Savezne Republike Njemačke u pružanju ekspertske i tehničke pomoći Crnoj Gori, akcentujući oblast policijske saradnje.

Sagovornici su pohvalili dosadašnju bilateralnu saradnju, u duhu potpisane Zajedničke izjave u borbi protiv transnacionalnog kriminala. Konstatovali su i važnost realizacije zajedničkih aktivnosti  na nivou saveznih država i u tom smislu pozdravili formiranje Inicijative bavarsko crnogorskog prijateljstva.

Suprotstavljanje savremenim bezbjednosnim prijetnjama poput krijumčarenja narkotika, kompjuterskog kriminala i terorizma  izazov je za nacionalnu bezbjednost svake države te je potrebno dodatno osnažiti saradnju partnerskih policijskih službi na regionalnom i međunarodnom nivou, poručeno je sa sastanka.

Portal Analitika