Crna hronika

Kod četiri maloljetnika pronađena marihuana

Prilikom vršenja kontrole lokacija, inspektori su u dva navrata, kod četiri lica, pronašli i oduzeli ukupno četiri manja pakovanja sa opojnom drogom marihuanom, kao i tri ručno pravljene cigarete, tzv. džointe, sa sadržajem opojne droge marihuana.
Kod četiri maloljetnika pronađena marihuana
Portal AnalitikaIzvor

U prvom slučaju, 24.02.2017. godine, u konzimaranju marihuane u dvorištu srednje škole zatečena su dva maloljetnika, oba stara 17 godina. Kod njih su pronađena tri pakovanja sa marihuanom i tri džointa. U drugom slučaju, 22.03.2017. godine, inspektori su takođe u dvorištu srednje škole zatekli dva maloljetna lica, stara 17 godina, sa jednim pakovanjem marihuane.

Od ova četiri maloljetnika su, u prisustvu roditelja, uzete izjave. Inspektori su obavili razgovore i sa njihovim roditeljima. 

O događajima je obaviješten nadležni državni tužilac za maloljetnike koji se izjasnio da u konkretnim događajima, odnosno u radnjama kontrolisanih maloljetnika, ne postoje elementi bića krivičnog djela. Protiv dva maloljetnika kod kojih su nađena tri pakovanja marihuane i tri džointa će Sudu za prekršaje biti podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava, dok će dvojici maloljetnika kod kojih je nađeno jedno pakovanje marihuane biti izrečena mjera upozorenja. 

Službenici ovog Odsjeka će i dalje preduzimati mjere i radnje koje se odnose na kontrolu maloljetnih lica, kao i lica koja se kreću u blizini školskih ustanova, a za koja bude postojala indicija ili sumnja da se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom ili prodajom opojnih droga.

Portal Analitika