Košarka

Euroliga: Zvezdin ,,Dan D“ večerašnji duel sa Olimpijakosom

Crvena zvezda našeg trenera Dejana Radonjića večeras (19 h) juri istorijsku, prvu pobjedu nad Olimpijakosom.
Euroliga: Zvezdin ,,Dan D“ večerašnji duel sa Olimpijakosom
Portal AnalitikaIzvor

Trijumf bi značio dobru poziciju pred četvrtfinale Evrolige. Bez startnog plejmejkera Stefana Jovića, Radonjićev tim igraće oslabljen, ali nošen samopouzdanjem nakon odlične partije protiv Budućnost Volija u nedjelju.

- Nadamo se trijumfu, imamo pravo da se nadamo. U prvom meču protiv njih nijesmo imali šansu da zaprijetimo. Biće potrebno još velikih pobjeda, a direktni rivali imaju bolji raspored do kraja lige – rekao je Radonjić.

Olimpijakos možda ne nastupi bez prve zvijezde Spanulisa, a Lodžeski je takođe upitan. Zvezda ima učinak 15-11, a prvi put će ove sezone nastupiti u ,,Kombank areni“. Očekuje se makar 15 minuta u igri za našeg reprezentativca Milka Bjelicu u dresu beogradskog tima u ovom meču.

Fenerbahče je neočekivano poražen u Istanbulu od posrnulog Makabija, 81:79. Tim Željka Obradovića je u posljednjih deset sekundi primio četiri poena, a meč je riješio, pogotkom sa poludistance u posljednjoj sekundi, Silvan Landesberg.

Upravo on bio je prva zvijezda meča, sa 22 poena (trojke 4-4) i tri asistencije. Istanbulski tim sada ima deset poraza i prijete mu zahuktali timovi – Baskonija, Zvezda, Panatinaikos, u borbi za četvrtu poziciju. 

Rezultati

Fenerbahče – Makabi 79:81

Žalgiris – Efes 68:76

Bamberg – Baskonija 71:96

Panatinaikos – Milano 74:61

Večeras

17.00 - CSKA – Darušafaka

19.00 – Crvena zvezda – Olimpijakos

19.00 – Galatasaraj – Uniks

21.00 – Real Madrid - Baskonija

Portal Analitika