Košarka

Bivši selektor Crne Gore definitivno preuzima reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Glasine kruže već neko vrijeme, ali čini da se je posao završen i da će Duško Vujošević i definitivno preuzeti funkciju selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Bivši selektor Crne Gore definitivno preuzima reprezentaciju Bosne i Hercegovine
Portal AnalitikaIzvor

Kako saznaju banjalučke Nezavisne, vijest će zvanično biti potvrđena u četvrtak na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH sa jedinom temom - izbor novog selektora.

"Mislim da smo pronašli selektora. Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, trofejni Duško Vujošević od ove sedmice će biti novi selektor BiH", rekao je izvor iz KS BiH blizak Nezavisnim.

Razgovori sa nekadašnjim selektorom Crne Gore već su obavljeni, a Vujošević je navodno izrazio spremnost da naslijedi Damira Mulaomerovića, koji je tu funkciju napustio u septembru prošle godine poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Vujošević je već obavljao ulogu selektora u Srbiji i Crnoj Gori, potom i samostalnoj Crnoj Gori, ali je najveće uspjehe imao u Partizanu sa kojim 12 puta bio prvak države (prvo SFRJ, pa posle SCG i na kraju Srbije), a pet puta i najbolji na Jadranu. Vodio je i Crvenu zvezdu, Oksimesu, Brešu, Pistoju, Pezaro, Radnički Beograd, moskovski CSKA i sada francuski Limož.

Pored Vujoševića, u najužoj konkurenciji za selektora "zmajeva" su bili Nenad Marković, Dragan Bajić i Adis Bećiragić.

Portal Analitika