Društvo

Kadija izabrana za generalnu direktoricu RTCG

Andrijana Kadija izabrana je danas tajnim glasanjem za generalnu direktoricu Radio i Televizije Crne Gore (RTCG). Ona je na sjednici Savjeta RTCG, kojem je prisustvovalo svih devet članova, u trećem krugu izbora dobila pet glasova, dok je dugogodišnja direktorica Televizije Crne Gore Radojka Rutović osvojila četiri glasa.
Kadija izabrana za generalnu direktoricu RTCG
Portal AnalitikaIzvor

U prvom krugu glasanja Rutović je dobila četiri glasa, Kadija tri, dok su Vladan Mićunović i Đorđe Kustudić dobili po glas. U drugom krugu Savjet je birao između Kadije i Rutović. Obje su dobile po četiri glasa, a nakon toga je uslijedilo novo glasanje u kojem je Kadija odnijela pobjedu.

Kadija je v.d. generalna direktorka RTCG, a tu funkciju obavlja od novembra prošle godine kada je Savjet smijenio Rada Vojvodića.

savjet-rtcg-glasanje-3

Za funkciju generalnog direktora, na osnovu javnog konkursa, prijavilo se 11 kandidata, koji su prošle sedmice u intervjuima iznijeli planove razvoja te medijske kuće članovima Savjeta.

Kandidati za generalnog direktora pored Rutović, Kadije, Mićunovića i Kustudića bili su: Dragan Cvijović, Dubravka Perović, Velizar Sredanović, Dragoljub Šarović, Časlav Vujotić, Zvezdan Vukanović i Goran Sekulović.

savjet-rtcg-glasanje-4

Kandidaturu je bio istakao i prof. dr Blagota Mitrić, ali ona nije prihvaćena, jer je zakasnio sa predajom dokumenata.

Kadija, koja tu funkciju obavlja od novembra prošle godine kada je Savjet smijenio Rada Vojvodića i imenovao nju.

savjet-rtcg-glasanje-1

Mandat generalnog direktora RTCG je četiri godine.

savjet-rtcg-glasanje-6

Predsjednik Savjeta Vladimir Pavićević kazao je kako se nada da su izabrali dobrog kandidata i da će RTCG odgovoriti svojoj ulozi.

"Savjet će vrlo aktivno pratiti rad RTCG i dati puni doprinos kako bi Javni servis ispunio očekivanja građana", naveo je Pavićević.

L.Đ.

Portal Analitika