Fudbal

Realov novi lijevi bek je Španac i košta 30.000.000

U prvi plan iskočila su dva nova imena kad je riječ o poziciji lijevog beka, koji su Madriđani označili jednom od od prioritetnih u predstojećem prijelaznom roku.
Realov novi lijevi bek je Španac i košta 30.000.000
Portal AnalitikaIzvor

Tim prije što, kako konstatuje Marka, „Fabio Koentrao više vremena provodi u teretani oporavljajući se od povreda, nego na terenu“, pa šampion Evrope ne može da se osloni samo na Brazilca Marsela.

Ma koliko on bio dobar, u zahtjevnom ritmu utakmica na tri fornta potrebno je imati odgovarajuću zamjenu, da se ne bi dešavalo da Naćo Fernandez, prinudno „krpi“ taj dio terena.

A Realov izbor su - Španci! Prvi, Juri Berčiče, 27-godišnji prvotimac Real Sosijedada. A drugi, Aron Martin, Espanjolov 20-godišnjka iza kojih su dobre sezone.

Po svoj prilici toliko dobre da na „Santjago Bernabeu“ razmotre dovođenje jednog od njih dvojice. Cijena je identična. Okruglo 30.000.000 eura stoji u izlaznim klauzulama klubova za koje su „vezani“ ugovorima.  Ako se bude opredjeljivao za budućnost, nema dileme da bi Realov izbor trebalo da bude Martin, tim prije što je sedam godina mlađi, ali je nedavno produžio uguvor do 2022. Prošao je Espanjolovu školu i igrao za sve mlađe reprezentativne selekcije Španije.

Adut Berčičea je iskustvo. Možda je baš takav potreban Zinedinu Zidanu. S tim što valja znati da je sadašnji fudbaler Sosijedada imao priliku na velikoj sceni, ali nije nije iskoristio 2008. kad je bio pod ugovorom sa Totenhenom. Doduše, tak je bio jedva punoljetan, pa je morao na pozajmice u Čeltena i Valjadolid.

Mozzartsport.com

Portal Analitika