Politika

SD osuđuje prijeteće poruke DF-a upućene tužiocu i sudiji

Socijaldemokrate najoštrije osuđuju prijeteće poruke upućene glavnom specijalnom tužiocu i predsjedniku apelacionog suda, saopštio je potparol Socijaldemokrata Crne Gore Stefan Šušter.
SD osuđuje prijeteće poruke DF-a upućene tužiocu i sudiji
Portal AnalitikaIzvor

- DF ponovo napada. Ovog puta su uličnim manirima i rječniku koji je apsolutno neprimjeren u javnom djelovanju, izloženi crnogorsko sudstvo i tužilaštvo. To, iako vrijeđa dostojanstvo iole pristojnog građanina Crne Gore, nije ništa novo kada je u pitanju ova politička grupacija. Međutim, ono što je zapanjujuće je to da se prijeti istaknutim vodećim ljudima crnogorskog pravosuđa, koji na krajnje profesionalan i odgovoran način  u svojevrsnoj atmosferi linča, nastoje da kroz istražno-sudski postupak, riješe slučaj državnog udara - ističe on.

Kako stoji u saopštenju, Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da je takvo ponašanje moralo naići na širu reakciju javnosti i „osudu od strane svakog dobronamjernog, objektivnog društvenog aktera“.

- Stoga je simptomatično da određene partije, koje sebe vole da nazivaju građanskim, svjesno ili nesvjesno ćute. Biće da su  procijenili da im to politički odgovara, spremni da i dalje budu marionete destruktivnog DF-a u njihovom pokušaju da stvore sliku haosa i duboke krize u Crnoj Gori. A opet samo kako bi po svaku cijenu bili na vlasti i sprovodili politički progon prema neistomišljenicima, dajući time legitimitet ovoj neviđenoj hajci. Stoga, Socijaldemokrate daju punu podršku pravosudnim organima da nastave da rade svoj veoma odgovoran posao savjesno i po zakonu, ne dozvoljavajući drugima da utiču na objektivnost u njihovom radu. Takođe, podsjećamo sve društvene aktere na našu obavezu da im garantujemo potpunu autonomiju prilikom vođenja sudskog postupka i odlučivanja u tim postupcima, bez obzira na to kakve te, na zakonu utemeljene i na činjenicama zasnovane, odluke budu bile - zaključuje portparol SD-a.

Portal Analitika