Fudbal

Švajni ima novi klub, plata 4.200.000

Više nema ni najmanje dileme - Mančester se složio, viza je stigla! Sporazumni raskid potpisan je danas! Bastijan Švajnštajger ima novi klub!
Švajni ima novi klub, plata 4.200.000
Portal AnalitikaIzvor

Kako javljaju američki, engleski i njemački mediji, Bastijan će narednih godinu dana igrati za Čikago Fajer u MLS ligi. Priča da bi ovaj posao mogao da se realizuje bilo je posljednjih mjeseci, a sada je definitivno jasno da je dogovor postignut i da je Švajni završio s evropskim fudbalom, kako je uostalom i najavio jednom prilikom. 

"Tokom karijere uvijek sam težio da učestvujem u stvaranju nečeg velikog. Moj potpis za Čikago nije ništa drugo. Sviđa mi se vizija kluba, filozofija... Uvjeren sam da ću moći da pomognem", izjavio je Švajnštajger. 

Njemac je po ubrzanom postupku dobio čiste papire pošto se dogovorio sa Junajtedom oko raskida ugovora, a onda je odmah odradio i ljekarske preglede, tako da se očekuje da već početkom iduće neđelje bude na raspolaganju Veljku Paunoviću.

Bastijan Švajnštajger odigrao je samo 18 utakmica za dvije godine na Old Trafordu. Od starta je bilo jasno da ga Žoze Murinjo "ne miriše" i da će se njihova priča ovako završiti. Podsjetimo, Mančester ga je u ljeto 2015. platio Bajernu 9.000.000 eura. Basti je imao platu od čak 11.000.000...

Portal Analitika