Fudbal

Vardijeva drama: Prijete smrću meni i mojoj porodici

Otkaz koji je u gradu Lesteru obožavani i u cijelom fudbalskom svijetu iznimno cijenjeni i omiljeni džentlmen Kudio Ranijeri dobio u aktuelnom prvaku Engleske, izazavao je ogorčenje ne samo među navijačima Lisica.
Vardijeva drama: Prijete smrću meni i mojoj porodici
Portal AnalitikaIzvor

Činjenica je da je ekipa nakon bajkovite šampionske sezone igrala očajno i bila na korak od zone ispadanja i zna se ko u takvim slučajevima plaća ceh, ali svi se slažu da je Ranijeri zaslužio još kredita s obzirom da je od grupe odbačenih i(li) drugoligaških igrača stvorio prvake Engleske, kao i da je tajming za otkaz bio očajan, nakon poraza od Sevilje (1:2) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, kada je Lester odigrao najbolju utakmicu sezone. 

Ali, navijače i javnost naklonjene Ranijeriju najviše je razbjesnila priča koja je počela kružiti nakon otkaza treneru; da su za to zaslužni stariji igrači, prije svih golman Kasper Šmajhel i napadač Džejni Vardi. Golgeteru, koji je ove sezone pod Ranijeriem presušio, ne pomaže što se kao i cijela ekipa, probudio pod novim trenerom Gregom Šekspirom i otkriva da prima najozbiljnije prijetnje smrću, kako njemu, tako i članovima porodice, dok mu suprugu i đecu napadaju na cesti. Sve to zbog priče da je sredio otkaz omiljenom treneru, što Vardi žestoko demantuje.

"Priča je samo puštena, a ljudi su se na nju nakačili i prvo što se dogodi je da meni, ženi i đeci stižu prijetnje smrću. Trudim se da to ne utiče na mene, ali kada vam žena prestravljena dođe doma i kaže da su se u nju na cesti zalijetali tipovi u automobilu, dok ona vozi auto pun đece, to nije nimalo ugodno. Ono što je posebno užasavajuće, je da se to dogodilo puno puta."

Vardi govori da on prijetnje dobija svuda i na razne načine: "Na društvenim mrežama, kada šetam ulicom, posvuda i svakako."

Objašnjava zašto te prijetnje i napade nije prijavio policiji: "Najgore što se može dogoditi nekome ko vam prijeti preko društvenih mreža je da mu blokiraju račun na Tviteru, a što se tiče napada na cesti, ako nema kamera na toj dionici puta, kako to dokazati?"

Lesterov napadač tvrdi da ne samo da nije imao veze s otkazom treneru, nego i da nije znao da postoje ikakvi problemi između igrača i menadžera:

"Nije bilo nikakvih otvorenih pitanja. Ako je bilo nekih problema, to se rješavalo jedan na jedan u trenerovoj kancelariji. Ili na ploči gdje je objašnjavao taktiku, jer on nas je podsticao da mu kažemo naše mišljenje."

Otkriva da je navodni sastanak u Sevilji, koji je rezultirao trenerovom smjenom i na kojem je on vodio glavnu riječ, odvratna laž.

"Totalna izmišljotina. Ja sam bio "glavni" na tom sastanku, kojeg ne samo da nije bilo, nego sam ja u to vrijeme tri sata sjedio u sobi za doping konrtrolu, čekajući da se pomokrim kako bi mmogao dati uzorak."

Prilično neubjedjivo zvučala su Vardijeva opravdanja zašto je čekao čak dva dana kako bi na društvenim mrežama izrazio žaljenje zbog otkaza treneru, posebno jer se ranije opravdao time što je "kupao kćer":

"Nijesam nalazio prave riječi da mu se zahvalim i oprostim se od njega, zato sam toliko čekao. Ali, istina je da smo se iz Sevilje vratili kasno i da je on odmah zatim dobio otkaz. A za to vrijeme sam ja kupao dijete i išao da spavam."

Vardi poručuje:

"Teško mi je što je Ranijeri dobio otkaz, jer ono što je napravio za Lester je nevjerovatno. Taj naslov niko nije očekivao ni za milion godina i jedino što mu na to možemo reći je hvala. Ali, kada je ova sezona krenula ovako, dobio je otkaz jer to je tako, niko nikada ne smijeni 15 igrača, nego trenera. Ali, ja, kao i svi ostali, bio sam utučen zbog toga što je otišao."

Index.hr

Portal Analitika