NATO

Gruško: Sve jači glasovi koji pitaju koliko će Crna Gora dobiti od NATO-a

Uvlačenje Crne Gore u NATO je pokušaj pokazivanja da je politika otvorenih vrata još živa, iako je mnogima jasno da je ona pogrešna i potrošena, rekao je Sputnjiku stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško.
Gruško: Sve jači glasovi koji pitaju koliko će Crna Gora dobiti od NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

- Pokušaji da se uvuče Crna Gora u NATO nisu ništa drugo nego težnja da se pokaže da je politika otvorenih vrata živa… Svima je jasno da je na današnji dan ta politika u potpunosti potrošena. I ne samo da je u potpunosti zastarjela, niti izbrisala podjelu u Evropi, već je produbila, i ako se to govori o našoj zemlji, te linije razdvajanja se samo približavaju nama - izjavio je Gruško.

On je dodao da se „sve jače čuju glasovi koji postavljaju pitanje o tome koliko će Crna Gora dobiti od Alijanse prilikom stupanja u nju i kakvu bezbjednost može dati zemljama NATO-a“.

- To je čista geopolitika i, nažalost, to je geopolitika usmjerena da se postave sopstveni geopolitički interesi kako ih razumije NATO, iznad opštevropskih - naveo je ruski stalni predstavnik u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Izvor i foto: Sputnik/AFP 2017/ John Thys

Portal Analitika