Društvo

Akcija pošumljavanja u Piperima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježava i ove godine 21. mart - Svjetski dan šuma. Cilj obilježavanja ovog datuma je podizanje svijesti javnosti o značaju šuma i potrebi očuvanja jednog od najvažnijih resursa na planeti, a koji u sve većoj mjeri ugrožen zbog posljedica, prije svega, klimatskih promjena i neadekvatne eksploatacije.
Akcija pošumljavanja u Piperima
Portal AnalitikaIzvor

Činjenica da je Crna Gora jedna od najšumovitijih zemalja u Evropi, sa 60 odsto pokrivenosti teritorije šumama, predstavlja obavezu da se svi zajedno odnosimo odgovorno prema tom važnom ekološkom, ekonomskom i društvenom resursu naše zemlje.

Osim aktivnosti Ministarstva na unapređenju politika u oblasti korišćenja šuma, kao i zaštiti šuma od bolesti i drugih negativnih uticaja, vrlo važna aktivnost je obnavljanje šuma pošumljavanjem.

Povodom obilježavanja Dana šuma, ali i početka proljećne sezone redovnog pošumljavanja, Ministarstvo i Uprava za šume organizovaće sjutra, 21. marta, akciju u Piperima.  

Na lokaciji Vukotica, iznad Gostilja, akciju sadnje četinara sprovešće pedstavnici Ministarstva i područnih jedinica Uprave za šume iz Danilovgrada i Podgorice. Akcija će početi u 09,30h.  

U cilju edukacije mladih generacija o značaju šuma, predstavnici Direktorata za šumarstvo Ministarstva poljoprivrede održaće sjutra i predavanja učenicima podgoričkih škola “Pavle Rovinski” i “21. maj”. 

Portal Analitika